Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Vrydemalaan Blok E en Grunobuurt Regulateur en Tractie geen koeling Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Sportcentrum Europapark geopend

Sportcentrum Europapark geopend

Op 14 november is in Groningen het gloednieuwe Sportcentrum Europapark geopend. WarmteStad  is de partij die hier duurzame energie gaat leveren.

Sportcentrum Europapark is één van de grotere multifunctionele sportcentra in Groningen. Het gebouw is eigendom van de Gemeente Groningen en zal voornamelijk door het Noorderpoort College worden gebruikt. Naast een sporthal, turnhal en verschillende sportzalen zoals een dojo, danszaal en fitnesszaal, is ook het Noorderpoort in het sportcentrum gevestigd.

Powercollectoren
Met WarmteStad zijn we er trots op dat we hiervoor de duurzame warmte en koude mogen leveren. Hier is door diverse collega’s heel hard aan gewerkt. Op het dak van het Sportcentrum Europapark zijn 88 zogeheten Powercollectoren geplaatst. Deze innovatieve hybride zonnecollectoren wekken zowel elektriciteit als warmte op en wekken driemaal zoveel energie op als een normaal zonnepaneel. Speciaal is dat de warmte wordt opgeslagen in ons WKO systeem, zodat deze in de winter eventueel ook voor andere gebouwen die op het WKO net zijn aangesloten, weer gebruikt kan worden.