Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Over Ons

We geloven dat Groningers zeker zouden moeten zijn van een warm huis.

Met warmte duurzaam opgewekt in eigen omgeving. Op een manier die goed is voor jou, je omgeving en het klimaat.

Groningen, mijn WarmteStad

WarmteStad is hét publieke warmtebedrijf van gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen. We leveren en ontwikkelen duurzame warmte voor een co2-neutrale stad. We leggen hiervoor het warmtenetwerk in de stad aan, ontwikkelen duurzame warmtebronnen én sluiten huishoudens en gebouwen aan op ons warmtenet van de stad.

Zo helpen we de gemeente Groningen in hun ambitie naar een CO2-neutraal Groningen. Duurzame warmte is in veel gevallen het meest voor de hand liggende alternatief voor aardgas. Een mooie kans om als Groningers op eigen benen te staan; zelfvoorzienend en niet afhankelijk van (fossiele) energie of verre leveranciers. Met ons eigen publieke warmtenet. Dichtbij.

Duurzame warmte uit eigen omgeving

We produceren duurzame warmte en koeling. We halen duurzame warmte uit natuurlijke hulpbronnen zoals zon, water en lucht. Benutten warmte die anders wordt weggegooid. Warmte die we ’s zomers over hebben, slaan we op om deze ’s winters (als het koud is) te kunnen gebruiken.

Ontdek onze duurzame warmte

Warmte is in beweging. Er gebeurt veel in de energietransitie. Toch is een warm huis niet vanzelfsprekend. Zeker niet als het op een duurzame manier verwarmd moet. Daarvoor is een nieuw en modern warmtenetwerk nodig. Dat leggen wij aan. Een ‘route’ door de wijken én door de tijd die de stad de komende jaren in meerdere opzichten duurzamer en toekomstbestendig moet maken. Die ons minder kwetsbaar maakt als het gaat om levering en kosten. En ons een zelfstandiger positie geeft door eigen regie te houden.

Wij zijn in beweging. Energietransitie is een ontdekkingsreis. Ook voor ons. We trekken samen op. Met onze klanten, voor wie we het uiteindelijk doen. Met lokale partners die dezelfde overtuiging en ambitie hebben als wij. We zoeken naar nieuwe duurzame warmtebronnen en benutten nieuwe en bewezen technieken om deze te kunnen gebruiken. Zodat we uiteindelijk niet meer hoeven te putten uit fossiele bronnen. We blijven constant onderzoeken en innoveren. Onze kennis delen we graag met anderen. Zodat we met elkaar die duurzame toekomst realiseren. Met minder CO2. Op z’n Gronings: “kon minder”. En voor minder doen we het ook niet.

Wij zijn een beweging. Bevlogen mensen die geloven dat warmte duurzaam moet én kan zijn. Warmte met een missie. Warmte voor en mét Groningers. Wij nemen daarin het voortouw. Zijn transparant in hoe we werken en voor wie. We weten wat er om ons heen speelt, doordat we een warme band hebben met onze partners. Want toekomstbestendige warmte realiseren we samen. Daar zijn we trots op. Dat geeft energie. Wij zijn WarmteStad. Bron van energie.

Word jij onze nieuwe WarmteStadjer?

WarmteStad is een jonge, snelgroeiende publieksorganisatie, die volop in ontwikkeling is en veel kansen biedt aan jou als professional. Je werkt samen je collega’s direct aan een energieneutraal Groningen. Zodat woningen en gebouwen in Groningen van het aardgas af kunnen gaan.

We zoeken daarom altijd enthousiaste nieuwe collega's!

Werken bij ons