Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Hulp bij betalen

Iedereen kan te maken krijgen met geldproblemen. Wij staan klaar om je te helpen.

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen gestegen. Het kan zijn dat het lastig voor je is om de rekeningen te betalen. Daarvoor hebben wij, de gemeente, landelijke overheid en de woningcorporaties verschillende regelingen. Hieronder lees je welke regelingen er zijn en hoe je hiervoor in aanmerking komt.  

Hulp bij betalingsachterstand

Heb je moeite om je warmterekening te betalen? Of heb je een betalingsachterstand? Neem contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ja, ik wil contact

Energietoeslag

De gemeente Groningen heeft een energietoeslag voor inwoners. Je kunt deze aanvragen via de gemeente. Ook kan je checken of je recht hebt op energietoeslag of andere regelingen.

Energietoeslag

Hulp voor studenten

Studeer je en heb je moeite om je rekeningen te betalen? Dan kan je ook hulp bij de gemeente vragen om je te helpen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Vraag gratis bespaaradvies van de Energiecoach

Wil jij besparen op je energierekening? De energiecoaches van de gemeente helpen je graag. Of je nu een eigen woning hebt of huurt, in een studentenhuis woont of onderdeel bent van een VvE, de gemeente helpt alle inwoners te verduurzamen. 

Met het advies kan je soms wel honderden euro's besparen.

Energieadvies

Hulp vanuit rijksoverheid

Vanuit de Rijksoverheid zijn er regelingen beschikbaar voor het betalen van energiekosten. In 2023 was er vanuit de Rijksoverheid een eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum. Meer informatie hierover staat op de website van de Rijksoverheid. 

Grip op je geld met Geldfit
Ook Geldfit kan je helpen. Zij kunnen je informatie geven over welke hulp bij jouw situatie past. Ook kunnen ze jou doorverwijzen naar plekken waar je hulp kan aanvragen. Kijk op www.geldfit.nl/energie of bel naar 0800-8115. Je kunt daar, gratis en anoniem, met al je vragen terecht. 

Niet gevonden wat je zocht?

Kijk eens bij de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Moeite om je warmterekening te betalen? We denken graag met je mee.