Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Aanleg per wijk

Een warm huis, opgewekt in eigen omgeving

Op een manier die goed is voor jou en het klimaat. Daar zetten we ons dag en nacht voor in.

CO2-neutrale stad

Wij leggen een warmtenet aan in de wijken Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike. Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. Het warmtenet wordt verwarmd door duurzame bronnen zoals zonnewarmte en restwarmte van datacenters.

Woon jij in één van deze wijken? En ben je aangesloten op het warmtenet? Of stap je binnenkort over? Dan help je mee aan een schonere stad door over te stappen van gas naar duurzame warmte. 

Lees meer over het Groningse warmtenet

Routekaart

Ben je benieuwd waar we het warmtenet aanleggen? Bekijk dan de routekaart. Deze routekaart wordt samen met de gemeente, warmteleveranciers en aannemers gemaakt en bijgewerkt.

Routekaart warmtenet

Waar zijn we aan het werk?

Selwerd-Zuid

We leggen in Selwerd een warmtenet aan. Ook jouw koophuis kan aangesloten worden op Groningse warmtenet. Dat maken we zo gemakkelijk mogelijk.

Vinkhuizen

Vanaf 2022 hebben we met een boring onder het Reitdiep het warmtenet uitgebreid naar Vinkhuizen.

Kostverloren

Ook de wijk Kostverloren is door de gemeente aangewezen om van het aardgas af te gaan.

Selwerd

In 2020 zijn we begonnen met de eerste meters van het warmtenet in Selwerd. Hier gaan we in 2023 en 2024 mee verder. Lees nu de laatste ontwikkelingen.

Paddepoel

Paddepoel was de eerste woonwijk waar we in 2019 zijn begonnen met de aanleg van het warmtenet en aansluiten van huizen en gebouwen.

Campus Zernike

In 2017 zijn we op de Campus begonnen. Inmiddels zijn druk bezig om onze bronnen en het warmtenet uit te breiden, zodat we meer bedrijven kunnen aansluiten.