Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Selwerd-Zuid

  • Status

    In uitvoering

  • Planning

    2020 - 2024

Aardgasvrij wonen

De gemeente Groningen heeft als doel om Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike CO2-neutraal en aardgasvrij te maken. Eén van de manieren om huizen aardgasvrij te maken is door aan te sluiten op een warmtenet.

In deze wijken staan veel woningen die gebouwd zijn in de jaren ‘60 en ’70. Veel huizen en flats staan dicht bij elkaar. Een warmtenet werkt voor deze wijken goed. Dit is een leidingnetwerk onder de grond waarmee we warmte vervoeren naar gebouwen en woningen door middel van warm water.

Speciaal voor Selwerd-Zuid hebben de gemeente, WarmteStad en Grunneger Power samen met een werkgroep van bewoners in Selwerd-Zuid een aantrekkelijk en duurzaam aanbod gemaakt om over te stappen naar aardgasvrij wonen.

Waarom nu overstappen?

Je komt als één van de eerste bewoners in Groningen met een koopwoning in aanmerking om aan te sluiten op ons warmtenet. En dat kost je niets. Jouw woning kan volledig van het gas af. Je kunt zelf beslissen of je meedoet. 

Vergoeding vanuit subsidies
In december ben je via een brief geïnformeerd over het aanbod in Selwerd-Zuid voor aansluiting op het warmtenet. Voor alle woningeigenaren in Selwerd-Zuid geldt dat de aansluiting op het warmtenet gratis is. Je kunt namelijk gebruik maken van subsidies. De subsidies dekken 100% van de aansluitkosten. Kook je nog op gas? Dan kom je ook in aanmerking voor een gratis inductiekookplaat! 

Aansluitovereenkomst

Wil je overstappen naar het duurzame warmtenet van de stad? Vul dan het formulier in waarmee je akkoord gaat voor de aansluitovereenkomst. Let er wel op dat je naar de juiste pagina gaat. Er zijn vier verschillende pagina's.

Pagina voor eigenaar-bewoner (geen lid van VvE)

Pagina voor eigenaar-bewoner (lid van VvE)

Pagina voor verhuurder

Pagina voor verhuurder inclusief

Door akkoord te geven op de aansluitovereenkomst, geef je aan WarmteStad akkoord om jouw woning aan te sluiten op het warmtenet.

Het invullen van het formulier voor de aansluitovereenkomst gaat als volgt. Door te klikken op bovenstaande linkjes kun je de aansluitovereenkomst met bijlagen lezen. Vervolgens staat er onderaan de pagina een knop om naar de pagina te gaan waar je je gegevens in kunt vullen. Deze gegevens hebben wij nodig om de aansluitovereenkomst compleet te maken. Wanneer je deze gegevens hebt ingevuld, sturen we een ingevulde aansluitovereenkomst per email naar je toe.

Let op! Wij ontvangen het door jou ingevulde formulier graag uiterlijk 18 februari 2023

Wijkvernieuwing

De werkzaamheden zorgen helaas voor overlast. Maar ze zijn ook een kans om de straten waar we door gaan mooier en groener achter te laten. Het is bovendien een kans om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen over hoe je straat eruitziet. Zo kunnen voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen in mooiere straten. De gemeente maakt hiervoor samen met de wijk een plan. Hiervoor zijn bijeenkomsten voor omwonenden, georganiseerd door Sunny Selwerd

Werkzaamheden bundelen zodat de straat één keer open gaat
Helaas brengt de aanleg van het warmtenet overlast mee, want de straat moet tijdelijk open. Daarom proberen we onze werkzaamheden vaak te combineren met de werkzaamheden van de gemeente. Zodat de straat maar één keer open moet. We doen ons best om die overlast zo klein mogelijk en zo kort mogelijk te houden.

Updates

  • 2023

    Vanaf 2023 leggen we het warmtenet aan in Selwerd-Zuid. Meer dan 60% van de bewoners in dit deel van Selwerd heeft ervoor gekozen om aan te sluiten op het warmtenet.