Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Paddepoel

  • Status

    In uitvoering

  • Planning

    2019 - 2026

Waarom een warmtenet?

Aardgasvrij wonen

De gemeente Groningen heeft als doel om Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike cO2-neutraal en aardgasvrij te maken. Een van de manieren om huizen aardgasvrij te maken is door woningen aan te sluiten op een warmtenet.

In deze wijken staan veel woningen die gebouwd zijn in de jaren ‘60 en ’70. Veel huizen en flats staan dicht bij elkaar. Een warmtenet werkt voor deze wijken goed. Dit is een leidingnetwerk onder de grond waarmee we warmte vervoeren naar gebouwen en woningen door middel van warm water. De gemeente heeft WarmteStad gevraagd om een warmtenet aan te leggen in het noordwesten van de stad. We sluiten vooral appartementencomplexen en woningen van woningcorporaties aan. Daarmee kunnen we veel woningen op het warmtenet aansluiten en duurzaam verwarmen.

Wat hebben we in Paddepoel gedaan of gaan we doen?

Het hoofdnet hebben aangelegd. De komende jaren gaan woningcorporaties kijken welke huizen en woningen aangesloten kunnen worden op het warmtenet.

Wijkvernieuwing

De werkzaamheden zorgen helaas voor overlast. Maar ze zijn ook een kans om de straten waar we door gaan mooier en groener achter te laten. Het is bovendien een kans om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen over hoe je straat eruit ziet. Zo kunnen voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen in mooiere straten. De gemeente maakt hiervoor samen met de wijk een plan.

Werkzaamheden bundelen zodat de straat één keer open gaat
Helaas brengt de aanleg van het warmtenet overlast mee, want de straat moet tijdelijk open. Daarom proberen we onze werkzaamheden vaak te combineren met de werkzaamheden van de gemeente. Zodat de straat maar één keer open moet.

We doen ons best om die overlast zo klein mogelijk en zo kort mogelijk te houden.