Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Onze duurzame bronnen

Wij maken Groningen warm, voor een duurzame toekomst

We produceren duurzame warmte en koeling. We halen duurzame warmte uit natuurlijke hulpbronnen zoals zon, water en lucht. Benutten warmte die anders wordt weggegooid. Warmte die we ’s zomers over hebben, slaan we op om deze ’s winters (als het koud is) te kunnen gebruiken.

Zo helpen we de gemeente Groningen in hun ambitie naar een CO2- neutrale stad. Duurzame warmte is in veel gevallen het meest voor de hand liggende alternatief voor aardgas. Een mooie kans om als Groningers op eigen benen te staan; zelfvoorzienend en niet afhankelijk van (fossiele) energie of verre leveranciers.

Maak kennis met onze duurzame bronnen

Met deze duurzame bronnen verwarmen we huizen en gebouwen die aangesloten zijn op het warmtenet.

WarmteCentrale Zernike

Onze trots! Met de opening van de WarmteCentrale in 2022 hebben we onze Co2-uitstoot met 50% verminderd. De WarmteCentrale heeft installaties die warmte maken en zorgt dat de warmte van andere duurzame bronnen jouw woning of gebouw verwarmd op de goede temperatuur.

Alles over de WarmteCentrale

Restwarmte van datacenters

Restwarmte is warmte die vrijkomt bij het koelen van servers in datacenters. Vanaf 2022 maken we gebruik van restwarmte van datacenter QTS. De verwachting is dat Bytesnet in 2024 zal volgen.

Alles over restwarmte

Zonnewarmtepark Dorkwerd

Jouw huis of gebouw wordt ook verwarmd met de warmte die we in de zomer opvangen door het grootste zonnewarmtepark van Nederland. Dit park is in 2024 klaar voor gebruik.

Alles over het zonnewarmtepark