Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

88 zonnecollectoren voor Sportcentrum Europapark voor elektriciteit én warmte

88 zonnecollectoren voor Sportcentrum Europapark voor elektriciteit én warmte

Op het dak van het in aanbouw zijnde Sportcentrum Europapark in Groningen worden deze periode 88 PowerCollectoren geplaatst. Deze innovatieve hybride zonnecollectoren wekken zowel elektriciteit als warmte op en wekken driemaal zoveel energie op als een normaal zonnepaneel. Speciaal is dat de warmte wordt opgeslagen in de bodem, zodat deze in de winter weer gebruikt kan worden.

In augustus zal de installatie in bedrijf worden genomen en warmte leveren aan het sportcentrum en de warmte- en koudebron (WKO) op het Europapark.

Elektriciteit en warmte
De innovatieve hybride zonnecollectoren wekken zowel elektriciteit als warmte op, en zijn daarmee in staat om tot drie keer meer energie uit een vierkante meter te halen dan normale zonnepanelen.
Wat het systeem uniek maakt, is het feit dat de zonnewarmte in de zomer met innovatieve zonnecollectoren wordt opgewekt en wordt opgeslagen in de bodem, zodat deze in de koude wintermaanden nuttig gebruikt kan worden bij het verwarmen van gebouwen. Het oplossen van deze zogenaamde ‘seizoens-onbalans’ is een grote uitdaging in de energietransitie: met dit project laten we zien dat ook hiervoor een oplossing bestaat.

Kolenpark

Ook op het Kolenpark wordt voorzien van 88 PowerCollectoren van Solarus.  Op dit terrein, dat vroeger de kolenopslagplaats voor de oude energiecentrale was, realiseert m2o5  Real Estate appartementen en commerciële ruimtes. Het Kolenpark wordt in 2019 opgeleverd. (Foto Kolenpark: m2o5 Real Estate)