Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

WarmteStad sluit Europapark aan op warmte- en koudeopslag

Diverse nieuwe gebouwen op het Europapark in Groningen gaan in de toekomst gebruik maken van duurzame warmte en koude-opslag (WKO) van WarmteStad. De komende periode worden verscheidene kantoren en wooncomplexen aangesloten op het aanwezige WKO-systeem.

Begin mei wordt daarnaast een nieuwe bron aangelegd. Woensdag 2 mei a.s. vindt hiervan het officiële startmoment plaats.

Op dit moment worden aansluitingen van nieuwbouwprojecten Lunettenhof, De Nieuwe Linie en Kolenpark gerealiseerd. In de toekomst komen daar woonzorgcomplex Leyhoeve, appartementencomplex Powerhouse en Sportcentrum Europapark bij. De gebouwen ‘Hete Kolen’ en het gemeentelijke kantoor aan het Harm Buiterplein worden al enige jaren duurzaam verwarmd door WarmteStad.

Nieuw ‘doublet’
Om alle kantoren en wooncomplexen te voorzien van warmte en koude is een tweede ‘doublet’ benodigd. Dit is het bronnensysteem dat ondiepe aardwarmte benut en warmte en koude kan onttrekken uit en opslaan in de bodem. De aanleg hiervan start begin mei, tezamen met de aanleg van een nieuw leidingstelsel dat de gebouwen aansluit. Daarmee krijgt de  duurzame energievoorziening van het Europapark écht structureel vorm.

“Mooie stap naar verdere verduurzaming”
“We heten onze nieuwe klanten van harte welkom bij WarmteStad. Geweldig  dat ze daarmee een actieve bijdrage gaan leveren aan een Energieneutraal Groningen”, aldus directeur Dick Takkebos. “Warmte- en koudeopslag is een bewezen en zeer effectieve techniek. We zijn bijzonder blij dat we alle nieuwbouw-ontwikkelingen op het Europapark kunnen benutten door alle nieuwe complexen en woningen daar direct duurzaam te verwarmen en koelen, en dat in goede samenwerking met de vastgoedbedrijven. Dit is weer een mooie stap die we zetten op weg naar een duurzame stad Groningen zonder aardgas. ”

>> Meer informatie over warmte- en koudeopslag


Sportcentrum Europapark


Lunettenhof


Leyhoeve


Powerhouse


Kolenpark (Foto: m2o5 Real Estate / Team 4 Architecten) 


De Nieuwe Linie (Foto: Onix NL)

Aan bovenstaande foto’s kunnen geen rechten worden ontleend.