Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Werkzaamheden Zernike afgerond


 

Vorige week hebben we de werkzaamheden aan het warmtenet op Zernike Campus afgerond. Dit betekent dat de Zernikelaan ter hoogte van de professor Uilkensweg weer volledig begaanbaar is en dat de omleidingen daar zijn opgeheven. Volgend jaar na de winterperiode wachten ons nog enkele ‘restwerkzaamheden’, waarna het leidingnet helemaal klaar is voor gebruik.

Onze werkzaamheden aan het warmtenet – het netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt – hebben de laatste maanden de nodige verkeershinder teweeggebracht op onder meer Blauwborgje, De Mudden en de Zernikelaan. Hoewel we geprobeerd hebben de overlast zoveel mogelijk te beperken, kunnen we goed begrijpen dat deze hinder soms best vervelend was. Bij deze willen we alle weggebruikers op de Campus dan ook hartelijk danken voor het geduld en medewerking.

Zoeken naar alternatief voor aardwarmte
De vraag is nu natuurlijk: Hoe gaan we dit warmtenet gebruiken en onze klanten op Zernike Campus en in de noordwestelijke wijken op een zo duurzame mogelijke manier van warmte voorzien nu geothermie niet door gaat? Dat gaan we goed uitzoeken. De komende periode gaan we inventariseren welke opties gelden als een duurzaam en economisch verstandig alternatief voor aardwarmte.

Tijdelijke warmtecentrale
We zijn nu druk om voorbereidingen te treffen voor een tijdelijke warmtecentrale, waar klanten op onder meer Zernike in 2018 gebruik van gaan maken. Deze centrale stoot de helft minder CO2 uit dan een traditionele centrale die op aardgas wordt gestookt. Met deze centrale kunnen we via het aangelegde warmtenet tot 2020 warmte aan onze klanten leveren. Daarnaast is het de bedoeling om het warmtenet zo snel mogelijk onder de noordelijke richting door te trekken, zodat we ook de flats aan de Planetenlaan kunnen gaan verwarmen.