Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Reactie Warmtestad op brief SodM

Vandaag hebben we kennisgenomen van de brief van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) aan de minister van Economische Zaken over verlenging en overdracht van de ‘opsporingsvergunning’ voor ons geothermieproject.
In dit advies plaatst het SodM een aantal kanttekeningen over het risicobesef en kwaliteit van onze organisatie. Deze kanttekeningen zijn voor ons nieuw. We beraden ons samen met onze aandeelhouders gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen hoe deze nieuwe opmerkingen te duiden en wat onze inhoudelijke reactie daarop zal zijn.

Veiligheid voorop
Net zoals we in onze eerdere reactie op SodM-rapport ‘De Staat van de Geothermie’ hebben benadrukt: veiligheid staat voor ons voorop, voor nu en in de toekomst. Wij weten als geen ander wat het is om te wonen in een regio die dagelijks de impact van aardbevingen ervaart. Daarom hebben we de afgelopen jaren meerdere bureaus specialistische onderzoeken laten doen, waardoor er een uitgebreid dossier is ontstaan. We onderschrijven het standpunt van SodM daarom volledig dat het boren naar aardwarmte veilig en verantwoord moet gebeuren. Daarbij staat maximale professionaliteit en zorgvuldigheid voorop. Uiteraard laat dit onverlet dat we openstaan voor verbeterpunten.

Het vervolg
Zoals vermeld blijven we, in afstemming met onze aandeelhouders, met het SodM in gesprek, nu ook om deze kanttekeningen te duiden. Daarnaast worden alle onderzoeken die we sinds 2015 hebben laten uitvoeren, samengebracht tot een Seismische Risico Analyse. Deze SRA zal vervolgens door een onafhankelijke derde partij worden getoetst, waarna het SodM met een eindoordeel komt als basis voor het advies aan de minister van Economische Zaken.