Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Dick Takkebos nieuwe directeur

Dick Takkebos wordt vanaf 1 mei 2017 de nieuwe directeur van WarmteStad. Hij volgt Dick Janssen als kwartiermaker en Riksta Zwart, waarnemend directeur, op. Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen, is sinds de oprichting in 2014, waarnemend directeur namens de beide aandeelhouders. De nieuwe directeur wordt verantwoordelijk voor de verdere inrichting van WarmteStad als zelfstandige organisatie.

Takkebos (1966) is momenteel directeur bij Rho Adviseurs, een middelgroot adviesbureau voor ruimtelijke inrichting en omgevingsmanagement. Hier was hij verantwoordelijk voor strategie, marktontwikkeling en innovatie en heeft hij de fusie van drie kleinere bedrijven tot één landelijk toonaangevende adviesorganisatie begeleid. Takkebos ziet het ‘als een grote eer’ om deel te mogen uitmaken van WarmteStad.

Forse groei WarmteStad
WarmteStad maakt met de aankomende realisatie van het aardwarmteproject Noordwest een forse groei door. Dit jaar wordt begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk in het noordelijke deel van de stad Groningen. De organisatie ontwikkelt zich steeds verder naar een zelfstandige organisatie en dat vraagt om een andere aansturing waarbij de rollen van aandeelhouder en dagelijks bestuur worden gescheiden.

WarmteStad is erg blij met de nieuwe directeur. Riksta Zwart: “Dick heeft veel ervaring in het ontwikkelen en professionaliseren van een organisatie in een veranderend maatschappelijk speelveld. Daarnaast is hij een verbinder met een warm hart voor duurzaamheid én Groningen. We hebben veel vertrouwen in onze aanstaande samenwerking.”