Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Gasunie New Energy beoogd partner Warmtenet Noordwest

Gasunie New Energy, WarmteStad, Waterbedrijf Groningen en gemeente Groningen tekenden vandaag, 19 december 2016, een intentieovereenkomst voor het project ‘Warmtenet Noordwest’. Gasunie New Energy en WarmteStad onderzoeken hoe ze een robuust, betrouwbaar en efficiënt netwerk kunnen aanleggen, waarmee ruim 10.000 inwoners van de stad van duurzame aardwarmte kunnen worden voorzien.

Dit past in de strategie van Gasunie, die er onder meer op is gericht een overgang naar een CO2-neutrale energievoorziening te versnellen. WarmteStad krijgt op deze manier versterking van een deskundige partij met kennis over de ontwikkeling en het beheer van grote netwerken. Directeur Waterbedrijf Groningen Riksta Zwart licht toe: “We zijn erg blij met deze overeenkomst. Gasunie New Energy heeft kennis en expertise in huis waar wij van kunnen leren, én andersom.”

Gerard van Pijkeren, directeur van Gasunie New Energy over het initiatief: “Warmtenetten zijn, net als groen gas in combinatie met warmtepompen, van wezenlijk belang voor het verduurzamen van bestaande woningen. WarmteStad heeft in de afgelopen jaren enorme stappen gezet en veel kennis opgebouwd over warmtenetten in een al bestaande woonomgeving: dat zijn zaken waar wij van WarmteStad kunnen leren.”

Warmtenet Noordwest
Het Warmtenet Noordwest levert op termijn duurzame, betaalbare en lokale warmte aan meer dan 10.000 huishoudens in het noordwesten van de stad Groningen. Gasunie New Energy is samen met Warmtenet Noordwest bv beoogd partner voor een transportvennoot-schap die zorgt voor bouw, onderhoud en beheer (instandhouding) van het warmtenet.

Over WarmteStad
WarmteStad is het duurzame nutsbedrijf van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen, dat aan bedrijven en inwoners van de stad Groningen voor de lange termijn betrouwbare, betaalbare en bovendien duurzame warmte (en/of koude) oplossingen biedt.

Over Gasunie New Energy
Gasunie New Energy richt zich op het opschalen van innovatieve, duurzame energieoplossingen. New Energy kijkt met name naar nieuwe technologieën die zich op kleine schaal hebben bewezen. Haar doel is om deze concepten samen met partners op te schalen naar commerciële toepassingen. Hierbij kijkt New Energy niet alleen naar de technologische en financiële aspecten, maar ook naar de maatschappelijke. New Energy is dochter van de N.V. Nederlandse Gasunie, die zorgt voor het gastransport in Nederland en Noord-Duitsland. Gasunie wil vanuit haar publieke rol en op basis van haar kennis en expertise op het gebied van gas bijdragen aan het welslagen van de energietransitie. New Energy geeft daar invulling aan.