Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Amvest en CBRE tekenen voor Warmtenet Noordwest

Namens Vastgoedontwikkelaars AMVEST en CBRE tekende MVGM Vastgoedmanagement vandaag een afnameovereenkomst met WarmteStad voor aansluiting op het Warmtenet Noordwest van WarmteStad. Het gaat om drie flats aan de Planetenlaan in de Groninger wijk Paddepoel. Hiermee worden alle vijf Planetenflats aangesloten op het warmtenet dat wordt gevoed door een duurzame geothermiebron. Het totaal aantal aangesloten woningequivalenten (het gemiddelde energieverbruik van één huishouden per jaar) komt hiermee op 3.631.

Directeur WarmteStad Riksta Zwart zegt hierover: “De ondertekening vandaag van het contract tussen AMVEST, CBRE en WarmteStad vormt een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van de bestaande warmtevoorziening en het bieden van betaalbare warmte in de stad. Samen realiseren we het alternatief voor Groningen!”

Het Warmtenet Noordwest levert op termijn duurzame, betaalbare en lokale warmte aan meer dan 10.000 huishoudens en bespaart daarmee jaarlijks 19.800 kiloton CO2. WarmteStad is momenteel met ruim 2.300 woningequivalenten in de offertefase.

Wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen: “Er is zicht op nog duizenden potentiële aansluitingen in de stad. Wij hebben er vertrouwen in dat – conform de business case – er 10.000 woningequivalenten in 2025 en 10.500 in 2030 zullen zijn aangesloten. In 2035 moet Groningen energieneutraal zijn. ons duurzame warmtenet gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Begin 2017 wordt gestart met de aanleg van het warmtenet. Het eerste deel van het net wordt aangelegd op Zernike Campus. In tien jaar tijd moet het gehele netwerk gereed zijn en is het totaal van minimaal 10.500 woningequivalenten bereikt.

Wethouder Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen: “Er is zicht op nog duizenden potentiële aansluitingen in de stad. Wij hebben er vertrouwen in dat – conform de business case – er 10.000 woningequivalenten in 2025 en 10.500 in 2030 zullen zijn aangesloten. In 2035 moet Groningen energieneutraal zijn. Ons warmtenet gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Begin 2017 wordt gestart met de aanleg van het warmtenet. Het eerste deel van het net wordt aangelegd op Zernike Campus. In tien jaar tijd moet het gehele netwerk gereed zijn en is het totaal van minimaal 10.500 woningequivalenten bereikt.