Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Woningen ‘De Nieuwe Linie’ Groningen klaar voor duurzame verwarming

Onlangs hebben we een technische installatie opgeleverd voor het woningbouwproject ‘De Nieuwe Linie’ op het Europapark in de stad Groningen. In totaal 36 woningen worden aangesloten onze Warmte- en Koudebron (WKO) aldaar en gebruik maken van duurzame verwarming.

 

Op de foto wordt een ‘kelder’ aangebracht. Hierin wordt onder meer een warmtewisselaar geplaatst die koude en warmte onttrekt aan het ondergrondse water. Hierdoor kunnen de huizen duurzaam verwarmen met behulp van warmtepompen die in huizen worden geplaatst.

Zo kan elke woning zijn eigen warmte dus duurzaam opwekken voor verwarming en warm tapwater. Zij zijn dus niet meer afhankelijk van aardgas. Ook kan elke woning afzonderlijk worden gekoeld. Dit systeem levert daardoor een grote bijdrage aan het “Nul-op-de-meter” concept van de woningen. Dit voorjaar worden alle woningen opgeleverd.
Het woningblok ‘De Nieuwe Linie’ is een van de locaties op het Europapark die aangesloten worden op onze WKO-bron. Het gebouw ‘Hete Kolen’ maakt al enkele jaren gebruik van deze installatie, evenals het kantoor van de gemeente op het Harm Buiterplein. In de toekomst gaan er nog meer gebouwen gebruik maken van deze duurzame bron.

Meer informatie over Warmte- en Koude-opslag