Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

WarmteStad tekent overeenkomst met De Huismeesters

Groningen heeft er in de wijk Selwerd straks 69 duurzame woningen bij in de Kornoeljestraat en Vlierstraat bij. Op 23 mei ondertekenden we een overeenkomst hiervoor met woningcorporatie De Huismeesters. In totaal worden in deze omgeving 120 woningen aangesloten door WarmteStad. Deze woningen worden voorbereid op het warmtenet dat medio 2020 wordt aangelegd.

Aan de Kornoeljestraat en de Vlierstraat investeert De Huismeesters  de komende periode in energiezuinige woningen door het vervangen van de kozijnen, ventilatievoorzieningen, het aanbrengen van isolatie in de spouwmuren etc. De open geiser wordt vervangen door een afleverset. Verder worden de woningen voorzien van een nieuwe badkamer en toilet. Na het verwijderen van de gasmeter is WarmteStad de leverancier van warmte en warm water.

Sije Holwerda directeur-bestuurder van De Huismeesters geeft aan: ‘De Huismeesters investeert in de kwaliteit en het verduurzamen van haar woningen. Ook kijken we daarbij naar de mogelijkheden van gasloos wonen. Wij zijn er trots op om dit samen met WarmteStad te kunnen realiseren. Onze bewoners zullen dit merken in hun woonlasten.’

WarmteStad-directeur Dick Takkebos: “We heten deze bewoners van harte welkom, geweldig dat zij hiermee een actieve bijdrage gaan leveren aan een Energieneutraal Groningen. Samen met bewoners en De Huismeesters zetten we zo weer een mooie stap naar verdere verduurzaming van de stad!”

Van gas naar elektrisch
Niet meer koken op gas maar op een elektrische plaat of inductieplaat. De bewoners van de Vlierstraat en Kornoeljestraat ontvangen een vergoeding van de corporatie om zelf een nieuwe kookplaat aan te schaffen met pannen. De bewoners wordt ook een cursus “overstappen naar elektrisch koken” aangeboden bij Wijkbedrijf Selwerd. Dit organiseert De Huismeesters om de overgang voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.

Verbetering energielabel
Door de werkzaamheden verandert het energielabel van de woning. De woningen krijgen gemiddeld label B. De woning wordt comfortabeler zonder dat de huur stijgt.

Warmtenet
Na 2020 worden de bewoners van de Kornoeljestraat en Vlierstraat aangesloten op het warmtenet. Dit geldt ook voor twee eveneens gecontracteerde woningblokken aan de Lijsterbeslaan en de Iepenlaan. Vorig jaar is de aanleg van het warmtenet gestart op Zernike Campus.