Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Ook Kornoeljeflat Selwerd krijgt aansluiting op warmtenet

Ook Kornoeljeflat Selwerd krijgt aansluiting op warmtenet

Ook de Kornoeljeflat (Selwerd) krijgt een aansluiting op het warmtenet van WarmteStad. Dit is na de Dragant en Acero de derde flat van Lefier aan de Noordelijke Ringweg die aangesloten gaat worden. Maandag 14 juni ondertekenden Lefier en WarmteStad het definitieve contract.

De Kornoeljeflat, na de renovatie Cornus genaamd, wordt op dit moment gerenoveerd tot een duurzame energiezuinige flat met 321 semi-zelfstandige studentenkamers. De aansluiting op het warmtenet, die concreet plaatsvindt in 2022, is onderdeel van deze verduurzamings-operatie. In totaal tellen de Dragant, Acero en Cornus bijna 1000 appartementen.

De flat aan de Kornoeljestraat krijgt een grondige metamorfose en wordt gasloos. Het geraamte is blijven staan, de buitenkant wordt volledig vernieuwd en uitgebouwd. De flat heeft straks het zuinigste energielabel A, omdat alles goed geïsoleerd is. De studentenwoningen zelf worden groter en krijgen meer voorzieningen.

 

Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier (links op de foto): “Met deze renovatie geven we de flats in Selwerd een mooie upgrade: grotere studentenkamers met betere voorzieningen en energiezuinig bovendien. Want we willen dat onze huurders in 2050 CO2-neutraal wonen. Met de aansluiting op het warmtenet zijn de flats helemaal toekomstbestendig.”

Directeur Dick Takkebos van WarmteStad (rechts op de foto) is blij dat ook het contract met de derde ‘eye-catcher’ aan de Noordelijke Ringweg een feit is: “We zijn trots op deze samenwerking met Lefier en heten de aanstaande bewoners van de prachtige Kornoeljeflat alvast hartelijk welkom. Mooi dat ze op deze manier een bijdrage leveren aan een CO2-neutrale stad Groningen. Bij ons zijn de bewoners verzekerd van betrouwbare, betaalbare en duurzame warmte.”

Warmtenet
In de toekomst worden meer dan 10.000 huishoudens, instellingen en bedrijven uit het noordwesten van de stad Groningen duurzaam verwarmd met het warmtenet van WarmteStad. Dit leidingnetwerk met heet water is inmiddels meer dan vier kilometer lang en wordt dit jaar verder uitgebreid in Selwerd.

Foto’s: Pjotr Wiese