Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Aanleg warmtenet Selwerd officieel van start

Aanleg warmtenet Selwerd officieel van start

In de Larix is op vrijdag 25 september de officiële starthandeling verricht van het warmtenet in Selwerd. Dit gebeurde door wethouder Philip Broeksma (gemeente Groningen), adjunct-directeur Wim den Hertog van Waterbedrijf Groningen en directeur Dick Takkebos van WarmteStad. 

De werkzaamheden geven overlast, maar zijn ook een kans om de wijk te vernieuwen. Daarom wordt in Selwerd de aanleg gekoppeld aan de herinrichting van straten, dit gebeurt vanuit de gemeente Groningen samen met wijkbewoners.

Gebouwen in Selwerd
In Selwerd sluit WarmteStad diverse gebouwen aan op het warmtenet, zoals de Beukenhorst, Dragant, Esdoornflat, De Parrel en diverse ketelhuizen van woningcorporaties. Samen met Sunny Selwerd, de corporaties en inwoners zetten we zo gezamenlijk stappen naar een groene, duurzame wijk waar het fijn wonen is.

Restwarmte en ook zonnewarmte?
In totaal ligt er nu iets meer dan 4 kilometer warmteleiding vanaf Zernike. Het warmtenet wordt in de nabije toekomst duurzaam verwarmd met restwarmte van datacenters. Ook zonnewarmte is een beoogde warmtebron.

Startsein herinrichting openbare ruimte 

Op 25 september werd ook het startsein gegeven voor de herinrichting van de openbare ruimte in Selwerd. Dit gebeurde door wethouder Roeland van der Schaaf (wijkvernieuwing). Samen met voorzitter JEanette Huismans van het Wijkplatform Selwerd onthulde hij een zogeheten ideeënbus, waar bewoners suggesties kunnen doen om de wijk te verbeteren en mooier te maken. Kijk voor meer informatie op de website van Sunny Selwerd