Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Vrydemalaan Blok E en Grunobuurt Regulateur en Tractie geen koeling Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Dierenriemstraat weer volledig bereikbaar, aanleg warmtenet Paddepoel voltooid

Dierenriemstraat dit weekend weer volledig bereikbaar, aanleg warmtenet Paddepoel voltooid

De Dierenriemstraat is sinds vrijdagavond 21 augustus weer volledig bereikbaar voor het verkeer. Het gedeelte tussen de Pleiadenlaan en de Eikenlaan was de afgelopen weken afgesloten voor auto- en fietsverkeer vanwege de aanleg van het laatste gedeelte warmtenet in Paddepoel. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond.

Het winkelcentrum was de afgelopen weken gewoon bereikbaar. Als tegemoetkoming mochten bezoekers deze periode onbeperkt gratis parkeren. Nu de Dierenriemstraat vrijdagavond weer volledig begaanbaar is, komt hier een einde aan. De slagbomen worden weer in gebruik genomen en daarmee functioneert alles weer als voorheen.

Werkzaamheden Paddepoel afgerond
De werkzaamheden van WarmteStad in Paddepoel zijn hiermee nagenoeg afgerond. Het warmtenet, dat start op Zernike Campus, is nu circa vier kilometer lang. In de Plutolaan is de aanleg gecombineerd met klimaatadaptieve maatregelen. Inmiddels zijn er ook in Paddepoel diverse gebouwen aangesloten op het warmtenet, zoals de vijf flats aan de Planetenlaan, Upsilon en de Polaris. Hier worden ook de nieuwbouwflats Atlas en Pleione aan toegevoegd. In de toekomst worden deze flats verwarmd met duurzame restwarmte van datacenters. Ook zonthermie is een beoogde warmtebron.

Start aanleg warmtenet Selwerd 
Dit najaar breidt WarmteStad het warmtenet uit naar Selwerd. Het leidingnetwerk gaat eerst via de Eikenlaan naar De Larix en wordt vervolgens uitgebreid naar de Mispellaan, Berkenlaan, Beukenlaan en Populierenlaan. Als dit gedeelte klaar is, begint de aanleg in het noordelijke en noordwestelijke deel van de wijk. Ook in Selwerd worden diverse wooncomplexen van woningcorporaties aangesloten op het warmtenet, zoals De Beukenhorst, De Dragant en de Esdoornflat. Daarnaast worden verschillende ketelhuizen van woningcorporaties aangesloten. Ook De Parrel en de Vensterschool krijgen een aansluiting op het warmtenet. Op 24 augustus zijn de werkzaamheden in de Larix gestart.

Bekijk ook: Route en fasering aanleg Warmtenet Noordwest

WarmteStad dankt alle ondernemers, bewoners en alle bezoekers van winkelcentrum Paddepoel voor hun begrip en geduld naar aanleiding van de ontstane verkeershinder.