Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

22 juni start aanleg laatste gedeelte warmtenet in Paddepoel

22 juni start aanleg laatste gedeelte warmtenet in Paddepoel

WarmteStad start op 22 juni met de aanleg van het laatste gedeelte warmtenet in Paddepoel. Het gaat om het gedeelte tussen de Pleiadenlaan en de Eikenlaan. Dit gedeelte is de komende weken afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Deze werkzaamheden zijn medio augustus afgerond, daarna breidt WarmteStad het warmtenet verder uit naar Selwerd.

De werkzaamheden in de Dierenriemstraat betekenen dat het weggedeelte tussen de Pleiadenlaan en de Eikenlaan zijn afgesloten voor auto- en fietsverkeer. De voetpaden blijven bereikbaar. Het winkelcentrum (ingang via uitrit P1) en BP blijven gewoon bereikbaar. Als tegemoetkoming mogen bezoekers van het winkelcentrum de gehele maand juli onbeperkt gratis parkeren.

Meerdere gebouwen aangesloten 
Medio augustus zijn de werkzaamheden van WarmteStad in Paddepoel afgerond. Het warmtenet, dat start op Zernike Campus, is dan circa vier kilometer lang. In de Plutolaan is de aanleg gecombineerd met klimaatadaptieve maatregelen. Inmiddels zijn er ook in Paddepoel diverse gebouwen aangesloten op het warmtenet, zoals de vijf flats aan de Planetenlaan, Upsilon en de Polaris. Hier komen ook de nieuwbouwflats Atlas en Pleione aan toegevoegd. In de toekomst worden deze flats verwarmd met duurzame restwarmte van datacenters. Ook zonthermie is een beoogde warmtebron.

Selwerd 
Dit najaar breidt WarmteStad het warmtenet uit naar Selwerd. Het leidingnetwerk gaat eerst via de Eikenlaan naar De Larix, Mispellaan, Berkenlaan, Beukenlaan en Populierenlaan. Als dit gedeelte klaar is, begint de aanleg in het noordelijke en noordwestelijke deel van de wijk. Ook in Selwerd worden diverse wooncomplexen van woningcorporaties aangesloten op het warmtenet, zoals De Beukenhorst, De Dragant en de Esdoornflat. Daarnaast worden verschillende ketelhuizen van woningcorporaties aangesloten. Ook De Parrel en de Vensterschool krijgen een aansluiting op het warmtenet.

Overzichtskaart verkeershinder Dierenriemstraat