Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Klantportaal tijdelijk niet bereikbaar. Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Minister van Nieuwenhuizen opent mobiel infopunt WarmteStad

Minister van Nieuwenhuizen opent mobiel infopunt WarmteStad

Minister Cora van Nieuwenhuizen opende maandag 16 september samen met directeur Dick Takkebos van WarmteStad, wethouder Glimina Chakor en Klaas Stad van bewonersvereniging Co Creatie het nieuwe informatiepunt van WarmteStad.

Reden van haar bezoek was de toekenning van 1,25 miljoen euro subsidie aan de gemeente Groningen. In Paddepoel wordt de aanleg van ons warmtenet aangegrepen om de wijk te vergroenen en veiliger te maken. Dit gebeurt met bewoners en de gemeente Groningen. Zo komt er onder meer een regenwaterriool en nieuwe bomen. Daarnaast wordt op initiatief van de bewoners ‘haaks parkeren’ ingevoerd. Ook gaat het waterbedrijf een aantal leidingen verleggen. De aanpak in Paddepoel wordt gezien als voorbeeldproject hoe de energietransitie en klimaatadaptatie gekoppeld kunnen worden. Door de efficiënte samenwerking hoeft de weg nu maar één keer open en kunnen werkzaamheden slim worden gecombineerd.

“Bijdragen aan inspiratie voor de rest van Nederland”
Minister van Nieuwenhuizen was onder de indruk van het project. “Nederland heeft behoefte aan goede voorbeelden van ‘koppelingen’, en dit is er zo eentje. Hinder is de komende maanden onvermijdelijk in de wijk, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat bewoners blijer en de wijk mooier wordt. Dat dit project mag bijdragen aan inspiratie voor de rest van Nederland.”

Werkzaamheden
Deze week al gaat de Plutolaan in Paddepoel op de schop en starten de werkzaamheden. De komende maanden wordt het warmtenet verder uitgebreid naar de Poolsterlaan, Antaresstraat, Pleiadenlaan en de hoek van de Dierenriemstraat. Dan worden ook direct de andere werkzaamheden uitgevoerd.

Infopunt
Het onthulde infopunt gaat dienen als plek waar omwonenden welkom zijn voor vragen en koffie. Het mobiele kantoor gaat de komende jaren met WarmteStad meereizen, overal waar het warmtenet wordt uitgerold.