Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Welkom Philip Broeksma, bedankt Mattias Gijsbertsen

Welkom Philip Broeksma, bedankt Mattias Gijsbertsen

Philip Broeksma is in het nieuwe college van B&W van Groningen de verantwoordelijk portefeuillehouder voor de energietransitie en daarmee ook WarmteStad. Wij heten hem hartelijk welkom.

Philip Broeksma is in het nieuwe college van B&W van Groningen de verantwoordelijk portefeuillehouder voor de energietransitie en daarmee ook WarmteStad. Hij volgt hierbij Mattias Gijsbertsen op die ruim vier jaar ‘onze’ wethouder was namens de gemeente Groningen. 

Philip Broeksma is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde Wiskunde en Informatica aan de RUG. Sinds 1994 is hij actief bij GroenLinks, eerst als raadslid en later als wethouder in Winsum. Sinds 2017 woont hij weer in Groningen. Philip heeft veel in het onderwijs gewerkt, onder meer bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit.

De kersverse wethouder is ambitieus om nieuwe stappen te zetten naar een duurzame gemeente: “Groningen heeft een enorme uitdaging om CO2 neutraal te worden. WarmteStad is hierin een prominente speler. Het jaar 2019 wordt een jaar dat we een aantal forse stappen gaan zetten. We gaan het warmtenet uitbreiden en willen voor de zomer een besluit nemen over de duurzame bron die het net gaat voeden. Ik zie hier naar uit, net als naar de samenwerking met medeaandeelhouder Waterbedrijf Groningen, de woningcorporaties, de kennisinstellingen, bewoners en wijkraden. Stap voor stap maken we Groningen klaar voor onze toekomstige generaties.”

Bedankt Mattias Gijsbertsen
Mattias Gijsbertsen was WarmteStad-wethouder van het eerste uur en neemt na jaren afscheid van deze portefeuille. Hij blijft wel aan als wethouder, maar neemt nu andere onderwerpen onder zijn hoede. Directeur Dick Takkebos van WarmteStad: “In de rest van Nederland wordt met respect gekeken naar hoe wij met WarmteStad het voortouw nemen in de warmtetransitie. ‘In Groningen doen ze het gewoon’, hoor ik dan. En dat klopt, Mattias Gijsbertsen heeft hierin een cruciale rol gespeeld door altijd pal voor die ambities te staan. Dat dit niet altijd eenvoudig was, bleek natuurlijk toen we het geothermie-project na jaren van voorbereiding op het laatste moment moesten afblazen. Dat was geen gemakkelijke periode, die ook kan horen bij de rol van voorloper. Ondanks deze tegenvaller hebben we met WarmteStad forse stappen vooruit kunnen zetten. De groei van het WKO-systeem op het Europapark, de overname van de WKO systemen bij de Grunobuurt en het Ebbingekwartier van Rendo en natuurlijk de aanleg van het warmtenet en de bouw van de tijdelijke warmtecentrale in het noordwesten van de stad zijn daar voorbeelden van. Daarmee is de basis gelegd voor een duurzamere toekomst. Ik wil wethouder Gijsbertsen daarvoor namens WarmteStad enorm bedanken en wens hem veel succes in de komende collegeperiode. Het is heel positief om te zien dat het nieuwe college van B&W haar duurzaamheidsambities onverminderd voortzet, wij kijken uit naar de samenwerking met Philip Broeksma.”