Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Uitbreiding warmtenet Paddepoel een feit

Uitbreiding warmtenet Paddepoel een feit

Op 15 april is WarmteStad officieel begonnen met de uitbreiding van het Warmtenet Noordwest. Een nieuwe mijlpaal in het bestaan van WarmteStad op weg naar een Co2 neutraal Groningen in 2035. WarmteStad-directeur Dick Takkebos, directeur van het Waterbedrijf Groningen Riksta Zwart en de nieuwe wethouder Philip Broeksma verrichten hierbij de starthandeling.


Foto: Pjotr Wiese

Een leidingnet van 1,8 kilometer, dwars door Paddepoel. Dat is de mooie, maar complexe uitdaging die WarmteStad te wachten staat. Het eerste gedeelte van ons warmtenet is al in 2017 aangelegd op Zernike en maandag 15 april werd het officiële startsein gegeven voor de uitbreiding. Het vervolgtracé gaat via de Planetenlaan door de Plutolaan, Antaresstraat, Pleiadenlaan tot de Dierenriemstraat. Als de aanleg een feit is, worden vijf flats aan de Planetenlaan aangesloten, evenals de wooncomplexen Upsilon, Polaris, en de nog te realiseren gebouwen Atlas en Pleione.

Deze uitbreiding is een ingewikkelde klus, want we gaan dwars door een drukke woonwijk. We doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Dit doen we onder andere door het traject op te knippen in korte stukken van ongeveer 80 meter. Dit deel wordt eerst volledig afgerond voor de volgende 80 meter opgepakt wordt.

Voor de zomer nemen de aandeelhouders een besluit over een nieuwe duurzame warmtebron. Restwarmte van datacenters geldt hierbij als voorkeursvariant.

Bekijk hier de planning van de werkzaamheden in Paddepoel.