Klantervaring: “Ik ben er trots op dat ik mijn warmte van WarmteStad krijg”
Klantervaring: “Ik ben er trots op dat ik mijn warmte van WarmteStad krijg”
“Het energiesysteem had altijd al m’n interesse. Vooral de voorkant van de technologie vind ik interessant, maar ook het in de markt brengen van nieuwe technologieën, de financiële en sociale aspecten”, zegt Emile Keuter (24), student Energy Management Systems aan de Hanzehogeschool. “We staan voor een grote opgave wat ons klimaat betreft, en ik vind het top dat Groningen voorloper is met het warmtenet. Dit is dé manier om grote flats te verwarmen.”
Emile woont zelf in zo’n flat aan de Planetenlaan. “Van huis uit ben ik gewend dat ik eerst minstens een minuut moet wachten tot het douchewater warm is. Nu heb ik instant warm water, ook als ik de vaat doe. Het verrast me elke keer hoe snel het water warm is. Echt heel efficiënt, daar hou ik wel van”, lacht hij. Zelf is Emile zuinig met energie. “Ik zet de verwarming pas aan als het écht nodig is.”
Win-win-win
Voor een warmtenet als collectief warmtesysteem, ziet Emile ook wel kansen in dorpen. “We moéten wel naar een verwarmingssysteem toe waar je meerdere huizen tegelijk op kunt aansluiten. Ook als je geen super geïsoleerd huis hebt. WarmteStad neemt hierin een voorbeeldfunctie en dat is mooi. Het warmtenet heeft veel voordelen; het is goedkoper dan op het gas aangesloten zijn, het draagt bij aan onderzoek, en Groningen kan op deze manier van het aardgas af. Dus win-win-win. Ik ben er serieus trots op dat ik mijn warmte van WarmteStad krijg.”