Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Kijk in de Wijk: hoe werkt het warmtenet?

Kijk in de Wijk: hoe werkt het warmtenet?

Het warmtenet, hoe werkt dat precies en hoe kijken inwoners daar tegenaan? Daarover vertelt Mathilde Mars, communicatieadviseur Warmtestad, in deze tweede aflevering van Kijk in de Wijk. Een video- en podcastserie over de Groninger wijkvernieuwing die de dagelijkse praktijk van de wijkvernieuwing in Selwerd, ook wel ‘Sunny Selwerd’ genoemd, in beeld brengt. De wijk wordt de komende jaren ingrijpend vernieuwd. De gemeente Groningen grijpt de kans om dit te koppelen aan onder meer vergroening en verduurzaming.

Persoonlijke verhalen

Aan de hand van persoonlijke verhalen brengt de serie in zes afleveringen in beeld hoe de partijen in Selwerd samen armoede aanpakken, buurten groen en veilig maken, en werken aan gezond en positief opgroeien. En hoe de herinrichting en nieuwbouw wordt ingezet voor duurzaam wonen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aardgasvrij maken van de wijk en de aansluiting op het warmtenet van WarmteStad.

Bekijk hier de tweede aflevering.
Luister je liever de podcast? Dat kan! Kijk in de Wijk | Podcast op Spotify

Ben jij ook bezig met dit thema en wil je in contact komen met andere professionals? Sluit dan aan bij de groep op LinkedIn.