Wat een feest!
Gisteren vierden we de opening van de WarmteCentrale én de start bouw van het grootste zonnewarmtepark van Nederland. Twee grote mijlpalen voor bewoners, innovatieve partners én de stad. Met deze WarmteCentrale voorzien wij 12.500 huishoudens in Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen van duurzame warmte! En met het zonnewarmtepark leveren we 25 procent van alle warmte die naar de Groningse wijken gaat.
Dank aan alle bewoners en partners die gisteren aanwezig waren om deze feestelijkheden met ons te vieren!

Viering voor en mét de stad
Dick Takkebos: “Met de ingebruikname van de WarmteCentrale en de start van het zonnewarmtepark kunnen we uiteindelijk 12.500 Groningse huishoudens voorzien van duurzame warmte en werken we toe naar een CO2 neutrale uitstoot in 2035. Dat doen we dit niet alleen. Van bewoner tot innovatieve ontwikkelaar: iedereen heeft een sleutelrol in de Groningse warmtetransitie. Daarom vinden we het ook belangrijk dat deze mijlpalen gevierd worden mét alle Groningers.”
Zonthermieproject produceert 25 procent van alle benodigde warmte
Gebiedsontwikkelaar K3, zonneparkontwikkelaar Solarfields en leverancier TVP Solar ontwikkelen voor duurzaam nutsbedrijf Warmtestad het grootste zonnewarmtepark (zonthermie) van Nederland. En de derde van de wereld. Het zonthermiepark heeft een oppervlakte van 12 hectare en zal duurzame warmte leveren aan het Groningse warmtenet.

De zonnewarmte is voldoende voor 25 procent van alle warmte die de ruim 10.000 aangesloten huishoudens en bedrijven uit Noordwest Groningen verbruiken. Het technisch innovatieve zonproject wordt gebouwd op het voormalig baggerdepot in Dorkwerd, nabij de stad Groningen. Het park wordt landschappelijk en ecologisch ingepast. Naar verwachting zal het park in 2023 in gebruik worden genomen.
Open WarmteDag zaterdag 5 november
Nieuwsgierig geworden? Kom zaterdag 5 november naar de OpenWarmtedag. Maak kennis met alles wat bij de overstap van aardgas naar warmte komt kijken: van een exclusief kijkje in de datacenters tot koken op een inductieplaat. Zie waar onze warmte vandaan komt en ontdekt wat de stap naar warmte voor de bewoners, partners en de stad betekent.
