Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Kom naar de Open WarmteDag op zaterdag 5 november

Waar komt jouw warmte vandaan?

Maak kennis met alles wat bij de overstap van aardgas naar warmte komt kijken: van de bouw van het grootste zonnewarmtepark in Nederland tot koken op een inductieplaat. Zie waar onze warmte vandaan komt, kijk wat er bij de aanleg van een warmtenet komt kijken en ontdek wat de stap naar warmte voor jou betekent.

Kom langs tijdens de Open WarmteDag

Tijd: 13.00 – 16.00 uur

Startlocatie: WarmteCentrale Zernike
Kruising Zernikelaan/De Pondematen 

Waarom een Open WarmteDag

Donderdag 3 november en zaterdag 5 november staat Groningen in het teken van de Groningse aanpak in de warmtetransitie. We vieren namelijk de opening van de WarmteCentrale. Een grote mijlpaal voor bewoners, partners én de stad. Op donderdag 3 november vindt de officiële openingshandeling met de wethouder en gedeputeerde plaats. Daarbij wordt het warmte stadsgedicht onthuld door stadsdichter Myron Hamming en basisschoolkinderen uit Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Ook vindt de start de bouw van het grootste zonnewarmtepark in Nederland plaatst. Dit zonnewarmtepark produceert 25 procent van alle warmte voor de wijken in Noordwest Groningen. Kortom, in Groningen maken we mooie stappen om van aardgas naar warmte te gaan. Daarom organiseren we op zaterdag 5 november de Open WarmteDag waar iedereen in Groningen welkom is om te ervaren hoe onze duurzame warmte wordt gemaakt.

Na de open dag op 5 november, zal de fietstocht met behulp van plaatselijke informatiezuilen de hele maand november beschikbaar zijn.

De Open WarmteDag is mede mogelijk gemaakt door gemeente Groningen, Waterbedrijf Groningen, bewoners, Grunneger Power, QTS Datacenter, WijkPaleis Paddepoel, Nijestee, Patrimonium, Bytesnet, Solarfields, K3 Infopunt Selwerd en onze aannemers.