Op Prinsjesdag werd bekend dat de Nederlandse overheid mensen gaat helpen. Een belangrijk deel van deze maatregelen is gericht op het betaalbaar houden van de energierekening. Op dit moment wordt er gesproken over een prijsplafond. Wanneer deze precies ingaat en of dit ook van toepassing is voor warmteklanten, is op dit moment niet duidelijk. Zodra hier meer duidelijkheid over is, vertellen we je wat dit voor jou betekent.
Huidig tarief lager dan prijsplafond
Bij WarmteStad betaal je op dit moment minder dan aardgas met een variabele prijs. Ons warmtetarief 2022 is omgerekend lager dan het prijsplafond van € 1,50 voor een kubieke meter gas. Daarnaast is het tarief het hele jaar hetzelfde.
WarmteStad voorstander prijsplafond voor warmteklanten
Op dit moment is het nog onduidelijk of het prijsplafond ook voor warmteklanten gaat gelden. De Autoriteit Consument en Markt heeft het kabinet opgeroepen om warmteklanten niet te vergeten. Wij sluiten ons bij die oproep aan.
Hulp bij betalen
Als je moeite hebt om je energierekening te betalen, dan helpen we je uiteraard graag. Bel ons via 050 368 8700.
Warmtetarieven 2023
Nee, bij WarmteStad staat je tarief tot en met 31 december 2023 vast. Dat betekent dat je tarief het hele jaar hetzelfde blijft. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt.
Vanaf 1 januari 2023 tot 31 december 2023 geldt een prijsplafond voor energie. Het prijsplafond is een regeling vanuit de Rijksoverheid om je energierekening minder hoog te maken in 2023. Vanaf 1 januari 2023 betaal je € 47,38 per GJ, inclusief 21% BTW. Dit prijsplafondtarief betaal je tot een maximaal verbruik van 37 GJ per jaar. Verbruik je meer dan 37 GJ in 2023? Dan betaal je voor het deel boven je plafond het nieuwe warmtetarief 2023.