Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Start aanleg warmtenet bij bungalows De Larix

In De Larix in Selwerd zijn vandaag de werkzaamheden gestart voor de aanleg van een warmtenet. Aansluitend wordt het hemelwater afgekoppeld van de riolering, worden er meer bomen geplant en komt er nieuwe bestrating. Hiermee worden de eerste koophuizen, patio-bungalows, aangesloten op het warmtenet van WarmteStad. Daarmee is De Larix klimaatbestendig én zijn de meeste huizen aardgasvrij.

Selwerd, Vinkhuizen en Paddepoel aardgasvrij vóór 2030
Wethouder Energietransitie Philip Broeksma: “Groningen wil in 2035 van het aardgas af zijn. In Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen worden dagelijks huurhuizen en gebouwen aangesloten op het publieke warmtenet van WarmteStad. En nu dus ook koophuizen in De Larix. Goed dat deze eigenaren overstappen en dat er meer volgen. Uiterlijk 2030 zijn deze wijken aardgasvrij. Een warmtenet is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor aardgas in woningen die gebouwd zijn in de jaren ‘60 en ‘70.”

Al diverse gebouwen en appartementen aangesloten op Gronings warmtenet
WarmteStad is opgericht door de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen en levert met haar warmtenetten een belangrijke bijdrage aan C02 neutraal maken van Groningen. Al diverse gebouwen van woningcorporaties zijn aangesloten, waaronder de Berkenflat in Selwerd en Polaris in Paddepoel. Dit jaar volgen de Metaalflat, Goudflat en Titaniumflat in Vinkhuizen. Ook gebouwen van de Hanzehogeschool, Vensterschool, De Parrel en de flats Atlas en House of Groningen krijgen warmte van WarmteStad. Met De Larix zijn de eerste patiobungalows/rijtjeshuizen van woningeigenaren ook aangesloten. De eigenaren van deze koopwoningen waren voor de overstap bij alle fasen van het proces betrokken in samenwerking met WarmteStad, de gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power.