Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Hoog(s)te punt nieuwe warmtecentrale bereikt

Hoog(s)te punt nieuwe warmtecentrale bereikt

Waterbuffers met opgewarmd water om aan de grote vraag naar warmte te kunnen voldoen

Buffers zijn geïsoleerde tanks met opgewarmd water. In de tanks wordt de warmte van het water goed vast gehouden. Op piekmomenten, wanneer er veel vraag naar warmte is, gebruiken we het warme water uit deze tanks om te kunnen voldoen aan de (tijdelijke) hoge vraag. Namelijk, door dit reeds verwarmde water te gebruiken en in het warmtenet te pompen, kunnen we in de centrale warm water blijven produceren.

We produceren constant waardoor we altijd warmte kunnen leveren

Door warm water in de buffers op te slaan, kan de productie van warm water constant doorgaan. Die vindt namelijk plaats in de centrale. Deze manier van produceren en opslaan komt een de duurzaamheid en het gebruik van energie ten goede.

Goed nagedacht over de nabije toekomst

Met de ruime inhoud van de buffers zijn we goed voorbereid op de toekomst. Die is voldoende om de verschillen in warmtebehoefte van onze klanten door de dag heen op te vangen. We zien op bepaalde tijden, ’s ochtends en ’s avonds bijvoorbeeld, een piek in het gebruik van warm water wanneer mensen douchen.

Feitjes

De inhoud van een warmtebuffers is 850m3. Totaal dus 1700m3 inhoud. Het hoogste punt van de buffer is 18 meter. Een buffer weegt leeg 362000 kilo. De buffers zijn extra verankerd en daarmee aardbeving bestendig gebouwd.