Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Kijk in de Wijk aflevering 3: De energietransitie

Kijk in de Wijk aflevering 3: De energietransitie

Wat helpt inwoners nou echt goed in de overgang naar duurzame energie? Dat hoor je in de derde aflevering van Kijk in de Wijk: De Energietransitie. In deze aflevering komt Wouter van Bolhuis, programmamanager Energie bij gemeente Groningen, aan het woord over de rol van de gemeente in de overstap naar duurzame energie en haar plannen voor de verschillende wijken.

Daarnaast horen we Ludo Kobes van Woningstichting Patrimonium over het duurzame warmtenet. Tot slot vertelt Richard Hesling, coördinator van de Wijkenergiecoaches van het Energieloket, hoe je met kleine stappen al grote impact kan maken. En dat iedereen zo’n wijkenergiecoach thuis kan uitnodigen. Dat is gratis!

Persoonlijke verhalen
Aan de hand van persoonlijke verhalen brengt de serie in zes afleveringen in beeld hoe de partijen in Selwerd samen armoede aanpakken, buurten groen en veilig maken, en werken aan gezond en positief opgroeien. En hoe de herinrichting en nieuwbouw wordt ingezet voor duurzaam wonen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aardgasvrij maken van de wijk en de aansluiting op het warmtenet van WarmteStad.

Bekijk de aflevering:

Luister je liever de podcast? Dat kan! Kijk in de Wijk | Podcast op Spotify

Ben jij ook bezig met dit thema en wil je in contact komen met andere professionals? Sluit dan aan bij de LinkedIn groep op LinkedIn.