Jaarafrekening 2022 en voorschot 2023

10 januari 2023

Eind januari 2023 ontvang je de jaarafrekening 2022.

Ook krijg je een nieuw voorschot voor het nieuwe jaar. Dit voorschot is gebaseerd op jouw verbruik in 2022 en onze tarieven voor 2023. Hier is rekening gehouden met het prijsplafond.

Het voorschot is zo berekend dat bij hetzelfde verbruik, als in 2022, je aan het einde van het jaar niet meer hoeft bij betalen.

Meest gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een jaarafrekening en een eindafrekening?

Het verschil is dat je een eindafrekening krijgt als je verhuist. De jaarafrekening ontvang je elk jaar in januari.

Ik heb moeite om mijn rekening te betalen

Neem gerust contact met ons op. Samen met de gemeente en, indien van toepassing, woningcorporaties helpen we je graag om energie te besparen en je energiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan de gemeente je helpen met energietoeslagen. Kijk op onze webpagina Hulp nodig bij betalen, bel ons of kom naar ons WarmteStad spreekuurin Paddepoel, Selwerd of Vinkhuizen.

Wanneer krijg ik mijn eindafrekening?

Als je verhuist en je hebt je afgemeld bij WarmteStad krijg je binnen twee weken je eindafrekening. Dit ontvang je na het doorgeven van de datum van sleuteloverdracht en de eventueel daarbij behorende meterstanden de eindafrekening. Ook ontvang je de eindafrekening alleen als je je hebt afgemeld. 

Wanneer ontvang ik mijn jaarafrekening?

Bij WarmteStad ontvang je elk jaar in januari je jaarafrekening. Het nieuwe voorschot zit daarbij in.

Kan ik uitleg krijgen over mijn jaarafrekening?

Heb je de video uitleg over de jaarafrekening al bekeken? Of de meest gestelde vragen doorgelezen? Je vindt meer toelichting op onze speciale jaarafrekening pagina Jaarafrekening – WarmteStad.

 Daarnaast kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor meer informatie via klantenservice@warmtestad.nl of 050 368 87 00.