Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Alles over het prijsplafond

Alles over het prijsplafond [update december]

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de prijzen van energie het afgelopen jaar flink gestegen zijn. De Rijksoverheid heeft voor 2023 daarom een prijsplafond vastgesteld om de kosten van de hoge energieprijzen te verlagen. Daarmee hoopt de overheid de energierekening betaalbaar te maken. Heb je hulp nodig bij het betalen van je warmterekening? Kijk dan op onze pagina Hulp nodig bij betalen voor de regelingen.

Prijsplafond
Vanaf 1 januari 2023 geldt er een prijsplafond voor energie. Het prijsplafond is een regeling vanuit de Rijksoverheid om je energierekening minder hoog te maken in 2023. Met het prijsplafond betalen huishoudens* omgerekend hetzelfde bedrag. Dit geldt voor warmte, stroom en gas. Wij rekenen met gigajoule, maar omgerekend naar gas is het bedrag dat je betaalt hetzelfde. Ben je rechtstreeks klant bij WarmteStad, dan maak je gebruik van het prijsplafond. Ook als je blokverwarming hebt.

Wanneer gaat het prijsplafond in?
Het prijsplafond wordt op 1 januari 2023 ingevoerd en geldt tot en met 31 december 2023. Met ingang van het prijsplafond op 1 januari 2023, vervalt de tijdelijke 9% BTW en is de BTW weer 21 procent.

Prijsplafondtarief
Vanaf 1 januari 2023 betaal je 47,38 euro per gigajoule (GJ), inclusief 21% BTW. Dit betaal je tot een maximaal verbruik van 37 GJ. Deze hoeveelheid is gebaseerd op een jaarverbruik van een gemiddeld huishouden van vier personen.

Wat als je meer verbruikt dan 37 GJ?
Vanaf 37 GJ betaal je het nieuwe tarief. Dit tarief stelt de gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen vast en zal voor 31 december bekend worden gemaakt. 95 procent van al onze klanten valt binnen het prijsplafond. Verbruik je meer? Dan nemen we in januari contact met je op.

Voor wie geldt het prijsplafond?
Het prijsplafond geldt voor alle WarmteStad klanten die rechtstreeks bij WarmteStad warmte afnemen. Ook blokverwarming klanten die rechtstreeks van WarmteStad een rekening ontvangen, komen in aanmerking voor het prijsplafond.

Wil je meer weten?
De rijksoverheid heeft het prijsplafond ingesteld en is verantwoordelijk voor deze regeling. WarmteStad speelt geen rol hierin. Kijk daarom voor meer informatie op: prijsplafond verwarming.

Heb je nog vragen? Bel gerust onze klantenservice via 050 368 8700.