Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Laatste ontwikkeling energieprijzen voor blokverwarming

Laatste ontwikkeling energieprijzen voor blokverwarming

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de prijzen van energie het afgelopen jaar flink gestegen zijn. De overheid heeft verschillende maatregelen bekend gemaakt om de kosten van de hoge energieprijzen te verlagen. U woont in een gebouw met ‘blokverwarming’. Het is op dit moment niet bekend hoe de regeling voor mensen met blokverwarming* wordt. Daar werkt de overheid nog aan. Ze zijn wel op zoek naar een oplossing. Zodra hier meer over bekend is, dan communiceren wij dit.

*Bij blokverwarming wordt de woning door middel van een centrale ketel verwarmd. De ketel staat in een gemeenschappelijke ruimte van het complex. Vanaf de ketel lopen buizen die binnen in de woning op de radiatoren uitkomen. Op de radiatoren zijn metertjes geplaatst. Deze metertjes geven het warmteverbruik aan.

Wat kun je zelf doen?
Door slim met de verwarming en het gebruik van warm water in jouw huis om te gaan bespaar je veel geld. Dit is beter voor het milieu, maar ook goed voor jouw eigen portemonnee. Maar, wat kun je doen om je energieverbruik en dus je kosten zo laag mogelijk te houden? Bekijk onze bespaartips via: https://warmtestad.nl/tarieven/bespaartips/

Hulp bij betalen
Als je moeite hebt om je energierekening te betalen, dan helpt de gemeente je graag verder. De gemeente kan je helpen met extra geld. Kijk op Energietoeslag | Gemeente Groningen of je hiervoor in aanmerking komt. (aanvragen kan t/m 31 december 2022)

Voor iedereen, dus óók voor studenten, is het mogelijk om bijzondere bijstand energiekosten aan te vragen. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op Bijzondere bijstand energiekosten | Gemeente Groningen 

Is het toch lastig om de rekening te betalen?  Bel gerust onze klantenservice via 050 368 8700. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.