Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Hulp nodig bij betalen

Hulp nodig bij betalen

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de prijzen van energie het afgelopen jaar flink gestegen zijn. Het kan zijn dat het lastig voor je is om de rekeningen te betalen. Daarvoor hebben de gemeente, landelijke overheid en de woningcorporaties verschillende regelingen. Hieronder lees je welke regelingen er zijn en hoe je hiervoor in aanmerking komt. Heb je hulp nodig bij het betalen van je warmterekening? Neem dan contact met ons op. Bel gerust onze klantenservice via 050 368 8700. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Energietoeslag
De gemeente Groningen heeft een extra energietoeslag voor inwoners met de laagste inkomens. Kijk op Energietoeslag | Gemeente Groningen of je hiervoor in aanmerking komt.

Bijzondere bijstand energiekosten
Voor iedereen, dus ook voor studenten, is het mogelijk om bijzondere bijstand energiekosten aan te vragen. Het kan zijn dat het, ondanks de maatregelen die er al zijn, toch lastig is je rekeningen te betalen. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op Bijzondere bijstand energiekosten | Gemeente Groningen .

Bijzonder bijstand energiekosten studenten
Heb je als student te maken met verhoogde energiekosten en kun je dit niet meer betalen? Dan is het mogelijk om als uitwonende student bij de gemeente bijzondere bijstand voor energiekosten aan te vragen. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op https://gemeente.groningen.nl/bijzondere-bijstand-energiekosten-voor-studenten

Energiecoaches
De energiecoaches van Duurzaam Groningen (initiatief van de gemeente) en de woningcorporaties helpen je graag bij het besparen van energie zodat je de kosten zo laag mogelijk kunt houden. Hier vind je informatie over wat de energiecoach van Duurzaam Groningen voor je kan doen en hoe je een afspraak kunt maken.

Hulp vanuit rijksoverheid

Vanuit de rijksoverheid zijn er momenteel regelingen beschikbaar voor het betalen van energiekosten. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid. Ook Geldfit kan je helpen. Zij kunnen je informatie geven over welke hulp bij jouw situatie past. Ook kunnen ze jou doorverwijzen naar plekken waar je hulp kan aanvragen. Kijk op www.geldfit.nl/energie of bel naar 0800-8115. Je kunt daar, gratis en anoniem, met al je vragen terecht.

Heb je nog vragen? Bel gerust onze klantenservice via 050 368 8700.