Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Kom naar de Open Energiedag

Kom langs en ontdek de duurzame bron van het Gronings publiek warmtenet. Je vindt die vlakbij op het Zernikepark in Groningen. We ontvangen je graag op zaterdag 21 september tijdens de Open Energiedag in de WarmteCentrale van WarmteStad en bij het grootste zonnewarmtepark in Nederland van Novar. Enthousiaste medewerkers vertellen hier hoe we huishoudens in de stad Groningen voorzien van een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam alternatief voor aardgas.

Wanneer: zaterdag 21 september
Waar: de WarmteCentrale, De Koegangen 6, 9747 AZ Groningen
Hoe laat: van 11.00 tot en met 15.00 uur.

Kom je op de fiets? Dan krijg je van ons een WarmteStad zadelhoes! We hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto's.

Meld je aan!

Kom je langs op 21 september? Meld je aan via het formulier.

Aanmeldformulier Open Energiedag

Het zonnewarmtepark

Op het baggerdepot van Dorkwerd staat het grootste zonnewarmtepark van Nederland. Het park is dit jaar in gebruik genomen. De 24.000 zonnecollectoren vangen met een unieke vacuümtechniek de warmte van de zon op om het water dat in buizen door de collectoren loopt te verwarmen. Vervolgens levert WarmteStad dat warme water via de WarmteCentrale aan huishoudens en bedrijven in de stad Groningen.

De WarmteCentrale

De WarmteCentrale is in 2022 in gebruik genomen. Met deze centrale kan WarmteStad 12.500 Groningse huishoudens voorzien van duurzame warmte. De WarmteCentrale maakt naast de warmte van het zonnewarmtepark ook gebruik van restwarmte van datacenters. In de centrale staan ook warmtepompen en een warmtekrachtkoppeling die ook warmte opwekken. Deze technieken zorgen ook dat we de bronnen met verschillende temperaturen naar de juiste temperatuur kunnen brengen om huizen en gebouwen te verwarmen.

Looproute

De looproute van de WarmteCentrale naar het zonnewarmtepark Dorkwerd. Het lopen duurt 5 - 10 minuten.

Open Energiedag

De Open Energiedag wordt voor de vierde keer georganiseerd. Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim 60 locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op: Open Energiedag - Daar krijg je energie van