Hulp bij het aflezen van je meterstanden - Vrydemalaan

10 november 2022

Geef je meterstanden door

WarmteStad gaat de afrekening versturen voor de periode van januari 2022 tot en met december 2022. Hiervoor hebben we de actuele meterstanden van jouw woning nodig.

Geef daarom uiterlijk 31 december je meterstanden door.

Waar vind ik mijn meters?

In de woning bevinden zich drie meters.

Elektriciteitsmeter
Warmtemeter
Drinkwatermeter

De warmte-, drinkwater- en elektriciteitsmeter bevinden zich in de meterkast. Hoe je de meterstanden afleest, hangt af van welke meter je hebt.

Hoe lees ik een meter af?

Niet alle energiemeters zien er hetzelfde uit. Daarom laten we de meters zien en vertellen we je hoe je ze afleest.
 
Drinkwatermeter
De drinkwatermeter kun je herkennen aan de blauwe rand.
drinkwatermeter

Warmtemeter
De warmte­meter telt hoeveel warmte je verbruikt. De hoeveelheid drukken we uit in GJ (gigajoule). In je woning bevindt zich een warmwatermeter. Deze meter vind je in het toilet.
drinkwatermeter

Elektriciteitsmeter
Een elektriciteitsmeter aflezen is vrij eenvoudig. In het telwerk zie je hoeveel kWh stroom je hebt verbruikt. Bekijk de cijfers en noteer ze.

Meer informatie
Heb je naar aanleiding van deze pagina nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer (050) 368 87 00 (bereikbaar op ma t/m vrij van 9.00 – 17.00 uur).

 

Meest gestelde vragen

Hoe wordt het gebruik van warmte gemeten?

Elke studio is uitgerust met een warmtemeter voor de registratie van je energieverbruik. Op basis hiervan wordt het verbruik afgerekend. Het verbruik per studio is afhankelijk van jouw persoonlijke comfortbehoefte. Ook de weersomstandigheden zijn van invloed. Een groot deel van je verbruik vindt plaats op de koudste dagen van het jaar. Een strenge of zachte winter maakt dus een groot verschil in je eindafrekening.

Hoe wordt mijn warmteverbruik berekend?

De warmtemeter meet en registreert het verbruik in kilowattuur, afgekort kWh. In onze jaarafrekening rekenen we dit om naar GJ (GigaJoules). Je kunt dit zelf ook uitrekenen met deze omrekenfactor: 1 kWh staat gelijk aan 0,0036 GJ.

Voorbeeld:
Het jaarverbruik voor warmteverbruik is 1.650 kWh. Op de jaarafrekening wordt dit vervolgens omgerekend naar GJ : 1.650 kWh x 0,0036 GJ = 5,94 GJ.

 

Wanneer krijg ik mijn eindafrekening?

Als je verhuist en je hebt je afgemeld bij WarmteStad krijg je binnen twee weken je eindafrekening. Dit ontvang je na het doorgeven van de datum van sleuteloverdracht en de eventueel daarbij behorende meterstanden de eindafrekening. Ook ontvang je de eindafrekening alleen als je je hebt afgemeld.