Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Brivec sluit aan op ons warmtenet

‘Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel’ zegt Marco van den Hoorn Directeur Vastgoed van Brivec.  ‘WarmteStad heeft ons benaderd omdat ze hier vlakbij de centrale hebben gerealiseerd en het gebied verder wilden ontwikkelen. We hebben onderzocht wat voor ons pand, Zernikepark 12, de beste optie is om te verduurzamen en zijn toen uitgekomen bij WarmteStad. We vinden dat we onze bijdrage moeten leveren door van het gas af te gaan. Helemaal hier in Groningen rondom alle bodemproblematiek’ zegt Marco. 

“Wij vinden dat we onze bijdrage moeten leveren aan een duurzamere stad door van het gas af te gaan”

De ketel in het pand is eigenlijk nog niet aan vervanging toe, maar toch kiezen de eigenaren ervoor om nu over te stappen. ‘De uitrol van het warmtenet hier in de buurt is dé uitkomst om te verduurzamen. Installatietechnisch hoeft er in het pand gelukkig niet veel te gebeuren. Het pand wordt vrij traditioneel, met radiatoren en hoge temperatuur, verwarmd. Door over te stappen naar het warmtenet blijven we met relatief hoge temperaturen verwarmen, dus hoeven we dus geen nieuwe binneninstallatie aan te schaffen.’ Zegt Marco van den Hoorn.


Warmteoverdrachtsstation zichtbaar in kas

‘We willen graag laten zien dat we het pand duurzaam verwarmen. Daarom maken we plannen om het warmteoverdrachtsstation in een doorzichtige kas te plaatsen. Zo kunnen onze huurders en hun bezoekers zien hoe de ruimtes worden verwarmd. Met stickers op de kast willen we vertellen hoe dat werkt en in de toekomst willen we in een dashboard aangeven wat we precies besparen. Brivec doet ontzettend veel aan verduurzaming en dat willen we meer uitstralen.’ Zegt Marco.

“De samenwerking met WarmteStad heb ik als enorm prettig ervaren”

‘De samenwerking met WarmteStad heb ik als enorm prettig ervaren. Van een kennismaking en het presenteren van de plannen werd het al snel concreter. Het werd een tastbaar pakket waar we uiteindelijk alleen maar ja op konden zeggen. Andere bedrijven moeten natuurlijk zelf weten hoe zij hun panden verwarmen. Aan WarmteStad heb je een stabiele warmtebron. Voor ons was de keuze niet moeilijk.’ Zegt Marco.