Niet gevonden wat je zocht?
Kijk eens bij de meest gestelde vragen.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.
De gemeente heeft als doel om de stad CO2-neutraal en aardgasvrij te maken. Naast het aanleggen van een Gronings warmtenet in de stad, sluiten we ook – vooral nieuwbouwwoningen – aan op Warmte- en Koudeopslag (WKO).
WKO is een duurzame en zuinige energiebron waarmee woningen worden verwarmd en gekoeld. ’s Zomers slaan we overtollige warmte om deze in de winter weer te gebruiken. En andersom! ’s Zomers kun je je woning 2 à 3 graden koelen.
Met jouw overstap naar duurzame warmte en koude, gebruik je geen aardgas meer en daarmee daalt de CO2-uitstoot fors. Zo draag je bij aan de verduurzaming van de stad.
Als publiek warmtebedrijf proberen we de warmterekening voor onze klanten zo laag mogelijk te houden ondanks de stijgende kosten. Zo betaal je een lager warmtetarief vanwege de afspraken die wij hebben gemaakt met woningcorporaties en onze aandeelhouders gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.
Je tarief staat tot en met 31 december 2024 vast. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt en het tarief niet omhooggaat als energie duurder wordt. Vergelijkbaar met een jaarcontract bij gas.
Kijk eens bij de meest gestelde vragen.
83
WKO
Warmte, koude en warm water
- Warmtemeter
Maak je geen zorgen, die blijft tussen ons. We hebben deze informatie nodig om je de juiste informatie te bieden. Vul je huisnummer en toevoegingen direct en achter elkaar in op het blokje huisnummer.