Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Warmtetarief 2024

De tarieven voor 2024 zijn bekend. Als publiek warmtebedrijf proberen we de warmterekening voor onze klanten zo laag mogelijk te houden ondanks de stijgende kosten. Zo betaal je een lager warmtetarief vanwege de afspraken die wij hebben gemaakt met onze aandeelhouders gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen en/of woningcorporaties.

In 2024 betaal je minder voor warmte dan met het prijsplafond in 2023

Bij WarmteStad betaal je in 2024 € 44,36 per gigajoule (GJ). Dit is lager dan het prijsplafondtarief van € 47,38 per GJ (tot 37 GJ), dat in 2023 gold. In 2024 geldt het prijsplafond niet meer. Ook blijven we met onze nieuwe tarief onder het maximumtarief van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat is dit jaar € 46,69 euro per GJ.

Je tarief staat tot en met 31 december 2024 vast. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt en het tarief niet omhooggaat als energie duurder wordt. Vergelijkbaar met een jaarcontract bij gas.

Meer weten?

Benieuwd naar wat je in 2024 voor je warmte betaalt, wanneer je jaarafrekening en voorschot kan verwachten én hoe je kunt besparen op warmte?

Lees hier meer over je warmtetarief

Je kunt jouw voorschot voor 2024 aanpassen nadat je de jaarafrekening van 2023 heb ontvangen. Deze ontvang je uiterlijk begin februari 2024. 

We berekenen namelijk jouw voorschot 2024 bij het maken van de jaarafrekening. 

Heb je je voorschot 2024 ontvangen en wil je deze aanpassen? Dan kan dit via mijn.warmtestad.nl. Ook kun je contact met ons op te nemen via e-mail of via de telefoon, nadat je jouw jaarafrekening hebt ontvangen. Je wijziging gaat dan in vanaf de eerstvolgende maand.

Je tariefblad voor 2024 staat op jouw gebouwenpagina. Klik vervolgens op ‘mijn gebouw’ en vul je adres in voor alle informatie.

Nee. Je tarief staat tot en met 31 december vast. Dat betekent dat je tarief het hele jaar hetzelfde blijft. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt en dat je tarief niet omhooggaat als energie duurder wordt. Vergelijkbaar met een jaarcontract bij gas.