Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Update: tegemoetkoming huishoudens met blokaansluiting bekend

Update: tegemoetkoming huishoudens met blokaansluiting bekend

Op woensdag 18 januari maakte het kabinet een indicatie voor de tegemoetkoming voor huishoudens met blokverwarming* bekend. Het kabinet komt de bewoners tegemoet in de eerste en tweede helft van 2023. Het kabinet verwacht dat de regeling in maart klaar is.

Voor blokaansluitingen komt er een tegemoetkoming die bestaat uit een vast bedrag per zelfstandige wooneenheid (bijvoorbeeld een appartement) of onzelfstandige wooneenheid (bijvoorbeeld een studentenkamer). Voor zelfstandige wooneenheden wordt de tegemoetkoming € 380 hoger, omdat zij in november en december 2022 geen gebruik konden maken van de € 190 korting op hun energierekening. Ook voor onzelfstandige wooneenheden komt hiervoor nog een tegemoetkoming. Het kabinet overweegt deze tegemoetkoming aan te passen op het gemiddeld lagere verbruik van deze doelgroep.

Lees meer over de bedragen en de regeling op de pagina van de Rijksoverheid: Prijsplafond voor gas, stroom en stadsverwarming

*Bij blokverwarming wordt de woning door middel van een centrale ketel verwarmd. De ketel staat in een gemeenschappelijke ruimte van het complex. Vanaf de ketel lopen buizen die binnen in de woning op de radiatoren uitkomen. Op de radiatoren zijn metertjes geplaatst. Deze metertjes geven het warmteverbruik aan.