Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Klantportaal tijdelijk niet bereikbaar. Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Update 22 februari: Tijdelijk Noodfonds Energie

Tijdelijk Noodfonds Energie in het kort
Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt een deel van je energierekening als wij je niet meer kunnen helpen met uitstel of een betalingsregeling.

Hoe vraag je het Noodfonds aan?
Mocht bovenstaande hulpmiddelen niet helpen en blijkt uit de test van Geldfit dat meer hulp nodig is, dan kun je mogelijk gebruik maken van het Noodfonds. Hiervoor vul je een korte vragenlijst in en wordt bepaald of je aan de voorwaarden voldoet.

Alle informatie over de aanvraag kan je vinden op noodfondsenergie.nl.

Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds met een subsidie van maximaal € 50 miljoen.

 

Update 22 februari: Noodfonds maand langer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie blijft een maand langer open. Je kunt nu tot en met 30 april 2023 een aanvraag doen. Zo krijgen huishoudens die wachten op de computerversie of nog niet beschikken over DigiD meer tijd om een aanvraag in te dienen. De periode waarover een aanvraag ingediend kan worden blijft wel hetzelfde. Meer informatie vind je op: noodfondsenergie.nl.