Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Klantportaal tijdelijk niet bereikbaar. Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Uitbreiding duurzame warmte Campus Zernike

WarmteStad start deze zomer met de aanleg van de warmteleidingen tussen de WarmteCentrale en het zonnewarmtepark Dorkwerd. Dit grootste zonnewarmtepark van Nederland wordt momenteel gebouwd. Daarnaast begint WarmteStad met de aanleg van de alternatieve seizoensopslag op Campus Zernike. Hiermee slaan we de warmte die we zomers maken tijdelijk op, om in de winter huishoudens en bedrijven duurzaam mee te verwarmen.

 

Vervolgfase na opening WarmteCentrale
Nadat we de WarmteCentrale Zernike in november 2022 geopend hebben gaan we verder met de bouw en het aansluiten van duurzame bronnen op het publieke, Groningse warmtenet. In deze uitbreidingsfase maken we het mogelijk om warmte af  te nemen van het zonthermiepark in Dorkwerd. Voordat we deze warmte kunnen gebruiken leggen we onder andere de leidingen aan richting Dorkwerd en maken we buffers waar we het water warm in kunnen bewaren. Deze zonnewarmte wordt in de zomer opgevangen, maar is grotendeels nodig in de winter. Dit noemen we seizoensbuffers.

 

Meer informatie
Op dit moment zijn we nog bezig met het plannen van de werkzaamheden. Lees meer op:  https://warmtestad.nl/project/duurzame-warmte-campus-zernike/. Wij zullen daarnaast via Campus Zernike ook communiceren over de ontwikkelingen. Eind juni zullen we bijeenkomst organiseren in samenwerking met de Campus Zernike.