Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Samenwerkingspartner QTS Data Centers genomineerd voor samenwerking met WarmteStad

Duurzame warmte met impact

Samenwerkingspartner QTS Data Centers is samen met partner Zentrys voor de innovatieve samenwerking met WarmteStad genomineerd. voor de ‘Outstanding Contribution to Sustainability and Efficiency Award’ bij de DCS Awards. Deze nominatie is een erkenning voor de innovatieve samenwerking met het publieke en Groningse warmtebedrijf WarmteStad. Door deze samenwerking maken meer dan 10.000 Groningse huishoudens en gebouwen de overstap van aardgas naar duurzame warmte.

Steeds meer datacenters dragen hun steentje bij aan een duurzamere toekomst. Daarom is QTS Data Centers in Groningen samen met Zentrys en WarmteStad een innovatief warmteproject gestart. Hierbij wordt de restwarmte van het datacenter van QTS gebruikt om de duurzame warmte te leveren aan de WarmteCentrale van WarmteStad. De WarmteCentrale zorgt dat deze duurzame warmte op een hoge temperatuur ruim tienduizend huishoudens, gebouwen en kennisinstellingen verwarmt in de noordelijke wijken van Groningen. Door het gebruik van restwarmte hoeft er geen aardgas meer gebruikt te worden en wordt de CO2-uitstoot beperkt. Hierdoor draagt het project bij aan de milieudoelstelling van de gemeente Groningen om in 2035 volledig CO2-neutraal te zijn.

Breng je stem uit
Beide partijen hopen graag de award in de wacht te slepen en roepen daarom iedereen op om haar stem uit te brengen voor de ‘Outstanding Contribution to Sustainability and Efficiency Award’.

Stemmen kan tot vrijdag 5 mei. Klik hier om jouw stem uit te brengen.