Open Energiedag 16 september

3 augustus 2023

Maak kennis met de gloednieuwe WarmteCentrale en het grootste zonnewarmtepark in Nederland tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september. Ervaar hoe we in Groningen de overstap maken naar gasloos wonen en leven.

Open Energiedag
Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op ruim 60 locaties door heel Nederland zetten energieprojecten de deuren open. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.

Neem een kijkje in de WarmteCentrale

Datum
Zaterdag 16 september 2023

Locatie
WarmteCentrale
Zernike: Kruising Zernikelaan/De Pondematen in Groningen

Tijd: 13.00 - 16.00 uur

Kom ook langs bij zonnewarmtepark

Benieuwd naar hoe het grootste zonnewarmtepark van Nederland eruitziet? Wij leiden je graag rond!

Momenteel wordt er hard gewerkt om het zonnewarmtepark bij Dorkwerd te bouwen. Met behulp van zonnecollectoren wordt de warmte van de zon opgevangen en het warmtenet verwarmd. De warmte wordt opgeslagen in een buffertank en vervolgens richting de WarmteCentrale geleid. De zonnewarmte is voldoende voor 25 procent van alle warmte die de ruim 12.500 aangesloten huishoudens en bedrijven uit Noordwest Groningen verbruiken.

Wil je weten hoe dit werkt? Kom bij langs op zaterdag 16 september bij het park!

Zonthermiepark
Klik op de bovenstaande afbeelding om te vergroten.