Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Storing: Ebbingehofje 8, 9 & 10 minder warm water dan dat je gewend bent.  Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Bespaartips: duurzaam de winter door

Het besparen van energie blijft belangrijk. Door zuiniger te stoken bespaar je niet alleen energie, maar bespaar je ook geld! Zosimpelalswat.nl is een initiatief van de gemeente Groningen. Op de website staat een lijst met tips om tot wel €300 per jaar te besparen op je energierekening.  We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bespaartips

1. Ventileer

Zorg ervoor dat je de verschillende ruimtes in huis ventileert. Door te ventileren wordt de lucht droger. Droge lucht warmt gemakkelijker op en bovendien zitten schimmels niet graag in droge ruimtes. 

2. Houd deuren dicht en verwarm alleen de ruimtes waar je bent

Verwarm ruimtes waar je overdag bent tot minimaal 18 graden. 's Nachts draai je de thermostaat terug naar 15 graden. Ruimtes zoals de slaapkamer verwarm je overdag tot 15 graden. Houd de deuren dicht om de warmte in de warme kamers te houden.

3. Zet geen meubels of hang geen gordijnen voor de verwarming

Hang geen gordijnen voor de radiator en plaats ook geen meubels direct voor de verwarming. Deze zorgen ervoor dat de radiator zijn warmte niet goed aan de ruimte kan afgeven.

4. Ben je niet thuis of ga je slapen? 

Zet je thermostaat een uur voordat je gaat slapen op 15 graden. Zet deze dus niet helemaal uit, dan heb je kans dat het vochtig wordt. En ventileer, in ieder geval ’s nachts. 

5. Hou vloerverwarming zo veel mogelijk op dezelfde temperatuur

Heb je vloerverwarming? Laat die in een goed geïsoleerd huis zo veel mogelijk op dezelfde temperatuur staan. In een minder goed geïsoleerd huis kan deze ’s nachts 2 graden koeler dan overdag. Vraag een gratis energiecoach aan

Wil jij besparen op je energierekening? De energiecoaches van de gemeente helpen je graag. Of je nu een eigen woning hebt of huurt, in een studentenhuis woont of onderdeel bent van een VvE, de gemeente helpt alle inwoners te verduurzamen.

Met het advies kan je soms wel honderden euro's besparen.

Vraag een energiecoach aan

Hulp nodig bij betalen?

Lukt het je niet om de warmterekening te betalen? Dan kunnen we je helpen. Op onze webpagina 'Hulp bij betalen' staan verschillende regelingen die er zijn vanuit bijvoorbeeld de overheid.

Ook staan onze medewerkers van 8.30 tot 17.00 uur voor je klaar. Samen zoeken we dan naar een oplossing voor jouw situatie.