Dragant

Studentenflat Dragant, Selwerd

Welkom bij WarmteStad!

De Dragant (voorheen Duindoornflat) in Selwerd is de eerste bestaande aardbevingsbestendige gasloze hoogbouwflat in Groningen.

De flat is één van de drie studentenflats van Lefier in de Duindoornstraat in de wijk Selwerd. De voormalige onzelfstandige studenteneenheden van 12 m² zijn verbeterd tot 314 semi-zelfstandige studentenkamers van ca. 18 m².

De flat krijgt een aansluiting op ons warmtenet. Dit is een netwerk van leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. In juli 2017 zijn we begonnen met de aanleg van het warmtenet op Zernike. Dit net is inmiddels verder uitgebreid in Paddepoel en inmiddels is de oversteek naar Selwerd gemaakt. Hier rollen we ons net verder uit en sluiten we verschillende gebouwen aan in 2021.

De temperatuur van het water in het warmtenet is ongeveer gelijk aan het opgewarmde water van een cv ketel. De woningen zijn dus net zo comfortabel warm als huizen met een gasaansluiting.

In de nabije toekomst wordt het warmtenet verwarmd met restwarmte van datacenters en mogelijk ook zonthermie. Tot de nieuwe duurzame bron een feit is, worden bedrijven en woningen op Zernike, Paddepoel en Selwerd voorzien van warmte uit een tijdelijke warmtecentrale.

Nieuwe tarieven 2023
Het tarievenblad voor 2023 is onder aan de pagina terug te vinden.

We zijn er trots op deze gebouwen van duurzame warmte te mogen voorzien!

Niet gevonden wat u zoekt?

Wij staan voor u klaar

Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.