Aanleg van ons warmtenet in Vinkhuizen gaat verder richting Diamantlaan

15 augustus 2022 t/m 1 april 2023

WarmteStad gaat vanaf maandag 15 augustus verder met de uitbreiding van het warmtenet in Vinkhuizen.

De werkzaamheden op de Goudlaan hervatten we ter hoogte van de Briljantstraat. We voeren de werkzaamheden in verschillende fasen uit richting de Platinalaan, tot aan de Diamantlaan.

De eerste fase start half augustus en de laatste fase verwachten we begin volgend jaar af te ronden. Tegelijkertijd vervangt WarmteStad in opdracht van de gemeente Groningen het riool in de Goudlaan vanaf de Kornalijnlaan tot aan de Siersteenlaan. Dat is handig omdat de straat dan toch al open moet.

De straat gaat open voor de aanleg van het warmtenet en de vervanging van het riool. De straat wordt daarna tijdelijk geasfalteerd, zodat u weer normaal gebruik kunt maken van de straat.

Daarna wil gemeente de straat graag mooier maken dan hij nu is. Daar hebben bewoners van deze buurt ook inspraak in. De gemeente informeert bewoners hier zelf over.

De tijdelijke laag asfalt blijft ongeveer een jaar zitten, deze tijd is nodig om de open gegraven bodem te laten inklinken. Deze periode van ongeveer een jaar gebruikt de gemeente om uw idee├źn en wensen op te halen voor de nieuwe inrichting van uw straat.