Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Klantportaal tijdelijk niet bereikbaar. Lees hier meer

Meest gezocht

Mijn gebouw

Lode Holding duurzaam de winter in met aansluiting WarmteStad

Al jaren loopt Lode Holding, wereldwijde leverancier van medische technologie, voorop met haar duurzaamheidsbeleid. Johannes Wolters, CEO: ‘Onze producten hebben een lange levensduur (+15 jaar), zijn goed recyclebaar en ons proces zorgt voor weinig afval’. Bovendien vermijdt het bedrijf giftige en moeilijk afbreekbare stoffen en zijn verpakkingsmaterialen grotendeels gemaakt van biomateriaal.

Energieverbruik verduurzamen
De afgelopen jaren heeft Lode Holding flink geïnvesteerd om ook het energieverbruik te verduurzamen. Het bleef daarbij niet bij energiebesparende maatregelen. Johannes: ‘Energie wordt voornamelijk door onszelf opgewekt door 300 zonnepanelen. Met een verbouwing hebben we ook de isolatie en verlichting aangepakt en een klimaatsysteem geïnstalleerd. Nu is het zomers aangenaam koel en s ’winters heerlijk warm in de kantoren’. Alleen de aanzienlijke fabriekshal en het magazijn konden hier niet op aangesloten worden, tot grote teleurstelling van het bedrijf en de medewerkers. Johannes: ‘We zijn daarom ontzettend blij en trots dat het lukt om onze fabriekshal te verduurzamen met aansluiting op WarmteStad’.

Uitbreiding duurzame warmte Zernike Campus
Na het eerste contact ging het snel: een schouw gaf inzicht in de mogelijkheden en ook over de zakelijke kant konden de partijen snel overeenstemming bereiken. Michel Meun, accountmanager van WarmteStad: “We zijn trots om Lode Holding aan te sluiten op ons duurzame warmtenet. Zo breiden we niet alleen onze warmtenet op de Zernike Campus uit, maar draagt ook Lode Holding actief bij aan een aardgasvrije neutrale stad.”

WarmteStad en Lode Holding delen bovendien Noordelijke nuchterheid en ondernemersgeest – een hoe kan het wel mentaliteit. Dat zorgt ervoor dat al op 1 december dit jaar Lode Holding gebruik zal maken van de voorzieningen van WarmteStad!