Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Welkom bij WarmteStad

Word je in de toekomst klant bij WarmteStad? Dan heten we je alvast van harte welkom.

Welkom bij WarmteStad

Word je in de toekomst klant bij WarmteStad? Dan heten we je alvast van harte welkom.

WarmteStad is sinds 2014 het duurzame warmtebedrijf van de Gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen. Wij produceren, leveren en garanderen 365 per jaar duurzame warmte en koude. Dit doen we op twee manieren. Met ons warmtenet in Groningen-Noordwest, waarbij we restwarmte uit datacenters en andere duurzame bronnen via onze warmtecentrale en ondergrondse netwerk in gaan zetten voor de verwarming van woningen. En op diverse andere locaties in de stad met warmtekoudeopslag in grondwaterbronnen (WKO), waarbij het verwarmen en koelen hand in hand gaan. Inmiddels hebben we circa 2500 klanten.

De kosten voor warmtekoudeopslag en het gebruik van een warmtenet zitten anders in elkaar dan bij een CV-ketel met een aardgasaansluiting. Ook kun je niet overstappen naar een andere energieleverancier. Daarom laten we je bij WarmteStad precies weten waar je aan toe bent.

Hoe duurzaam zijn we?

Helemaal zonder aardgas kunnen we (nog) niet. We bouwen het gebruik van aardgas af door duurzame bronnen te ontwikkelen. Ons doel is om in 2035 alle warmte geheel fossielvrij te produceren.

Ontdek meer

Hoe duurzaam zijn we?

Helemaal zonder aardgas kunnen we (nog) niet. We bouwen het gebruik van aardgas zoveel mogelijk af door efficiëntere en duurzame bronnen te ontwikkelen. Ons doel is om in 2035 alle warmte geheel fossielvrij te produceren. 

Duurzame bronnen

Met de opening van de WarmteCentrale in 2022 hebben we onze Co2-uitstoot met 50% verminderd. Daarnaast maken we gebruik van restwarmte van datacenter QTS. Dit wordt uitgebreid met restwarmte van Bytesnet.  In 2024 gaan we ook de warmte van zonnewarmtepark Dorkwerd gebruiken. Ook kijken we naar andere ontwikkelingen zoals waterstof en biogas.